Na čelo zimných olympijských hier 2022 sa postavil Kuo Ťin-jung

NETKY.SK • 16 December 2015, 09:31 • 2 min
Na čelo zimných olympijských hier 2022 sa postavil Kuo Ťin-jung

PEKING - Pekinskí organizátori zimných olympijských hier v roku 2022 postavili na čelo organizačného výboru Kuo Ťin-lunga. Podľa miestnej agentúry Sin-chua si líder komunistickej strany čínskeho hlavného mesta Kuo Ťin-lung najskôr preštuduje pekinský kontrakt s Medzinárodným olympijským výborom (MOV) a Olympijskú agendu 2020 predtým, ako začne s podrobnejšími plánmi a návrhmi.

slovakia

left justify in out

Peking získal právo organizovať ZOH 2022 31. júla, v roku 2008 usporiadal aj letnú verziu a stal sa prvým mestom v olympijskej histórii, ktorému udelili zimné aj letné hry. Jeho súperom v boji o ZOH 2022 bolo kazašské Almaty. Metropolu Číny výrazne trápi znečistený vzduch a nedostatok snehu a keďže v jej blízkom okolí nie sú žiadne hory, lyžiarske a iné súťaže na snehu sa budú konať ďaleko od mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies