Na budúci rok príde do Rumunska okolo tisíc amerických vojakov

NETKY.SK • 22 Február 2016, 21:24 • 2 min
Na budúci rok príde do Rumunska okolo tisíc amerických vojakov

BUKUREŠŤ - Približne 1000 príslušníkov amerických ozbrojených síl sa môže na budúci rok presunúť do Rumunska, keďže vo Washingtone rozhodli o zvýšení vojenskej prítomnosti vo východnej Európe s cieľom chrániť spojencov v regióne.

slovakia

left justify in out

Vo vysielaní komerčnej rozhlasovej stanice Europa FM o tom dnes hovoril rumunský minister obrany Mihnea Motoc.

 

USA vyšlú na posilnenie ochrany východnej a severnej hranice NATO do Európy celkovo vojakov v sile troch práporov. V prípade Rumunska to podľa ministrových slov, ktoré sprostredkovala tlačová agentúra MTI, bude znamenať tisíc vojakov.

 

Rumunsko chce kúpiť ďalších 12 použitých stíhačiek F-16. Už pred troma rokmi uzavrelo s Portugalskom kontrakt o dodávke rovnakého množstva použitých strojov tohto typu. Bukurešť teraz požiadala o ponuky USA a ďalších päť spojeneckých krajín zo starého kontinentu.

 

Štvornásobné zvýšenie rozpočtu pre americké ozbrojené sily v Európe a ich výcvik oznámil začiatkom februára minister obrany USA Ashton Carter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies