MZVaEZ varuje Slovákov pred teroristickými útokmi Boko Haram na severe Kamerunu

NETKY.SK • 7 Júl 2017, 11:49 • 2 min
MZVaEZ varuje Slovákov pred teroristickými útokmi Boko Haram na severe Kamerunu

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR odporúča Slovákom cestujúcim do Kamerunu, aby zvážili nevyhnutnosť cestovania na sever krajiny, hlavne do oblasti 40 km od hranice s Nigériou, 40 km od hranice s Čadom a 40 km od hranice so Stredoafrickou krajinou a poloostrovu Bakassi.

slovakia

left justify in out

"Zvýšenú pozornosť je potrebné venovať pri pobyte v meste Bamenda na severozápade krajiny, vo zvyšných častiach regiónov Adamaoua a vyhýbať sa miestam s vyššou koncentráciou ľudí. Na celom severe sú pravdepodobné teroristické útoky Boko Haram pre účasť Kamerunu v regionálnych protiteroristických jednotkách," varuje rezort diplomacie na svojej internetovej stránke.

 

Ďalej upozorňuje, že vo veľkých mestách môžu hroziť únosy alebo ozbrojené útoky voči cudzincom. "Zvýšenú opatrnosť treba zachovávať aj v južných častiach krajiny, ktoré navštevujú turisti. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky zároveň vyzýva slovenských občanov, aby v prípade cestovania do Kamerunu využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie," dodáva rezort.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies