Múzeum SNP si pripomína Deň víťazstva nad fašizmom.

NETKY.SK • 8 Máj 2023, 17:45 • 2 min
Múzeum SNP si pripomína Deň víťazstva nad fašizmom.

Banská Bystrica - Pietnym aktom kladenia vencov, ale aj rôznymi aktivitami pre širokú verejnosť si v pondelok Múzeum SNP v Banskej Bystrici pripomína 78. výročie ukončenia druhej svetovej vojny v Európe. Sviatočný program, ktorý sa začal na poludnie, ukončí podvečer koncert Vojenskej hudby Banská Bystrica a premietanie filmu o československých letcoch v RAF (Royal Air Force) Let domov, na ktorom budú prítomní aj tvorcovia filmu.

slovakia

left justify in out

Ako konštatoval riaditeľ múzea Marian Uhrin, podujatím v Deň víťazstva nad fašizmom si pripomínajú obete ničivej vojny, na ktoré sa nesmie zabudnúť, aby sa podobné udalosti už nikdy neopakovali. Návštevníkov v areáli Pamätníka SNP vtiahnu do vojenskej atmosféry členovia Klubov vojenskej histórie, ktorí majú tábor v skanzene ťažkej bojovej techniky. Uvidia tiež tankovú bitku diaľkovo riadených modelov či ukážky dravcov sokoliarskej skupiny Biatec. Pre rodiny s deťmi sú pripravené športové aktivity Vojenského športového centra Dukla, ako aj Dracula Gymu Vlada Moravčíka. Stretnúť možno aj tváre múzea, šéfkuchára Petra Kulhányho a ochutnať jeho sladké dobroty, kávu zasa pripravuje majster Slovenska v kategórii barista Martin Karabinoš. Múzeum SNP je v deň štátneho sviatku otvorené pre verejnosť bezplatne. Fanúšikovia suvenírových bankoviek majú šancu získať novú nula eurovú bankovku s motívom Pamätníka SNP, ktorej predaj sa začal práve 8. mája. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies