Múzeum kysuckej dediny prilákalo minulý rok takmer 60.000 návštevníkov

NETKY.SK • 3 Február 2012, 08:10 • 2 min
Múzeum kysuckej dediny prilákalo minulý rok takmer 60.000 návštevníkov

Múzeum kysuckej dediny prilákalo minulý rok takmer 60. 000 návštevníkov - Kultúra Múzeum kysuckej dediny a Historická lesná úvraťová železnica v Novej Bystrici – Vychylovke prilákali minulý rok 59.

slovakia

left justify in out

img

Múzeum kysuckej dediny a Historická lesná úvraťová železnica v Novej Bystrici – Vychylovke prilákali minulý rok 59.280 návštevníkov. TASR o tom informovala komunikačná manažérka Kysuckého múzea (KM) v Čadci Monika Kubicová.
      „Skanzen a železničku vo Vychylovke pokryla hrubá vrstva snehu, no i napriek tomu pokračujú údržbárske a rekonštrukčné práce na stavbe nového multifunkčného objektu. Návštevníci v ňom nájdu miesto oddychu, občerstvenia, výstavné priestory, predaj suvenírov a bezbariérové sociálne zariadenia,“ uviedla Kubicová.
      Upozornila, že počas tejto sezóny ponúkne jazda unikátnym úvraťovým systémom železničky návštevníkom nové možnosti dostať sa z Kysúc až na Oravu po opravenej úzkorozchodnej trati. „Už počas tejto sezóny sa teda obnoví spojenie na doteraz nevyužívanom úseku, ktorý pri prevýšení 217 metrov ponúkne návštevníkom atraktívne výhľady do okolia,“ skonštatovala komunikačná manažérka KM.
      „Som rád, že naše spoločné úsilie s vedením Kysuckého múzea sa prejavilo aj v rozširovaní ponuky pre návštevníkov, pretože práve rok 2011 bol úspešný v získavaní mimorozpočtových zdrojov. Na rozvoj expozícií KM tak išiel takmer 1 milión eur,“ povedal predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies