Dodávky ropy do Slovnaftu budú obnovené v polovici mája

NETKY.SK • 1 Máj 2019, 09:04 • 2 min
Dodávky ropy do Slovnaftu budú obnovené v polovici mája

BRATISLAVA - Dodávky ropy do bratislavskej rafinérie Slovnaft budú obnovené v polovici mája. Vyplýva to z dohody, ktorú v utorok v Budapešti uzavreli spoločnosti skupiny MOL, zástupcovia ruského ministerstva energetiky a prepravcovia ropy Transpetrol, Ukrtransnafta a Transnefť.

slovakia

left justify in out

O tom informoval hovorca spoločnosti Slovnaft Anton Molnár. "Na stretnutí sa dohodli všetky prepravné spoločnosti, t.j. ruská, ukrajinská, slovenská a maďarská, že urobia všetky potrebné kroky, ktoré zaručia, že kvalita ropy prepravenej ropovodom Družba bude od polovice mája opäť spĺňať požadované štandardy," uviedol Molnár.

 

"Podľa dohody bude od tohto dátumu pozastavenie prepravy ropy zrušené a jej dodávka sa vráti do normálu," dodal hovorca.

Pozastavenie dodávok ropy spôsobilo jej znečistenie.

 

img

 

Problém vznikol minulý týždeň, keď neidentifikovaný ruský výrobca kontaminoval ropu veľkým množstvom organických chloridov, ktoré sa zvyčajne používajú na zvýšenie produkcie ropy, ale musia sa odstrániť pred odoslaním ropy odberateľom, pretože môžu zničiť rafinérske zariadenia.

 

Znečistenie bolo odhalené na súkromnom termináli Samara Transnefť, odkiaľ sa ropa dodáva do systému Družba. Do tohto terminálu prúdi ropa od mnohých malých producentov. Ich mená ruská strana nezverejnila, ale vyšetrovatelia už údajne prehľadali niekoľko súkromných spoločností v meste Samara.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona