Muž láka peniaze takýmto príbehom siahajúcim až do Saudskej Arábie

NETKY.SK • 24 November 2020, 14:42 • 2 min
Muž láka peniaze takýmto príbehom siahajúcim až do Saudskej Arábie

Polícia upozorňuje, aby si predovšetkým dámy na sociálnej sieti dávali pozor. Páchateľ sa snaží odkradnúť ich o peniaze.

slovakia

left justify in out

Polícia prostredníctvom stránky Hoaxy a podvody - Polícia SR upozornila na osobu, ktorá sa cez falošný profil snaží pôsobiť na city žien. Peniaze, ktoré žiada za svoje „oslobodenie“ sú nemalé. „Podvodný profil Kelvin Fraser kontaktuje viaceré ženy s tým, že sa snaží od nich vylákať peniaze - 3 350 dolárov aby bol ´vykúpený´ zo služieb OSN v Saudskej Arábii,“ vysvetlila polícia.

 

img

 

Už prvý pohľad na profil ukazuje, že niečo nie je, ako sa frazeologicky hovorí, s kostolným poriadkom. „Neurčité fotky, žiadna história profilu a dopisovanie lámanou slovenčinou, pravdepodobne kopírovanou z Google prekladača,“ informovala polícia s tým, že páchateľ dámam sľubuje lásku a vernosť.

 

„Kelvin poväčšine sľubuje, že vás ľúbi, že má vo vás veľkú dôveru, a že láska je obeta,“ uzatvára polícia s tým, že hoci pre väčšinu ide o jasný podvod, nie každý hneď pochopí, že ide o nečestné konanie.

 

Strážcovia zákona pripomínajú, že podobné podvody majú zvúčša tieto sprievodné znaky. „Neznáma osoba (poväčšine s legendou zahraničného vojaka, lekára a podobne) a žiada od vás peniaze alebo osobné údaje,“ vysvetlila polícia s tým, že takéto správy je nevyhnutné ignorovať a e-mail odstrániť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies