Muž, ktorý vyliezol na Chrám sv. Petra, bude na prelome rokov vo väzbe

NETKY.SK • 29 December 2014, 17:53 • 2 min
Muž, ktorý vyliezol na Chrám sv. Petra, bude na prelome rokov vo väzbe

VATIKÁN - Talian Marcello di Finizio (47), ktorý sa v nedeľu 21. decembra dostal na vysoko umiestnenú rímsu na priečelí Chrámu sv. Petra, aby tam protestoval proti zákonom, ktoré ho podľa jeho slov pripravili o podnik, zostane na prelome rokov v cele predbežného zadržania.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla dnes tlačová agentúra APA s odvolaním sa na hovorcu Vatikánu Federica Lombardiho. Z jeho slov vyplynulo, že vzhľadom na podobné opakované činy zadržaného ide o preventívne opatrenie.
     

Muž, ktorého pred týždňom zadržali po noci strávenej vo výške 80 metrov, hrozil, že bude v akcii pokračovať aj počas vianočných sviatkov, ak mu neumožnia stretnutie s talianskym premiérom Matteom Renzim.
     

Di Finizio argumentuje, že v dôsledku zmien v európskych a talianskych zákonoch spred niekoľkých rokov prišiel o licenciu na pláži. Zmeny v legislatíve mali za cieľ zaviesť do tohto sektora viac konkurencie.
     

Bola to piata podobná protestná akcia muža, pochádzajúceho zo severotalianskeho Terstu, vo Vatikáne za posledných niekoľko rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies