Muž kradol v Parndorfe: Naháňačka, streľba a nakoniec havária

NETKY.SK • 27 Marec 2013, 14:28 • 2 min
Muž kradol v Parndorfe: Naháňačka, streľba a nakoniec havária

BRATISLAVA - Rakúski aj slovenskí policajti dnes na autách prenasledovali 28-ročného muža zo Stupavy, ktorý je podozrivý z krádeží vlámaním na území obce Parndorf v susednom Rakúsku.

slovakia

left justify in out

"Dnes o 10:40 sme prijali zo spoločného kontaktného pracoviska na bývalom hraničnom priechode Jarovce oznámenie, že hliadky rakúskej polície prenasledujú smerom k hraničnému priechodu osobné motorové vozidlo, v ktorom sa nachádza podozrivá osoba," povedala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková. O niekoľko minút neskôr vozidlo Volkswagen Tuareg prešlo na územie Slovenskej republiky. Tu začali auto prenasledovať slovenskí policajti. Vodič od hraníc smeroval cez most Apollo na Prievozskú ulicu, prešiel cez Miletičovu, Šancovú a Pražskú ulicu až na diaľnicu D2.

Policajti vodiča svetelnými a zvukovými znameniami vyzývali, aby zastal, na znamenia však muž nereagoval. "Keďže vodič rýchlou, bezohľadnou a agresívnou jazdou neohrozoval len policajtov pri výkone služobného zákroku, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky a nereagoval na výzvy, aby zastavil, použili policajti v zmysle zákona varovné výstrely," priblížila Hrášková. Ani streľba však neprinútila šoféra zastať. "Policajti preto použili služobnú zbraň proti vozidlu. Pri zjazdovej odbočke z diaľnice do mestskej časti Devínska Nová Ves muž z doposiaľ nezistených príčin zišiel z vozovky, prerazil zvodidlá a zastal s vozidlom mimo komunikácie," dodala policajná hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies