Mutko sľúbil zmeny v antidopingovom laboratóriu pred ZOH 2014

NETKY.SK • 18 November 2013, 14:15 • 2 min
Mutko sľúbil zmeny v antidopingovom laboratóriu pred ZOH 2014

MOSKVA - Ruský minister športu Vitalij Mutko v pondelok uviedol, že v antidopingovom laboratóriu v Moskve vykonajú zmeny, ktoré vyžaduje Svetová antidopingová agentúra (WADA). Tá v nedeľu dočasne podmienečne pozastavila akreditáciu laboratóriu, v ktorom sa majú testovať aj vzorky zo zimných olympijských hier 2014 v Soči.

slovakia

left justify in out

Rusi musia do 1. decembra demonštrovať, že pripravujú kvalitný manažérsky plán na zvýšenie dôveryhodnosti práce laboratória. Postupné kroky musia vykonať do 1. apríla 2014, inak im hrozí minimálne polročné pozastavenie akreditácie. "Samozrejme, že splníme požiadavky WADA. Nemáme s tým žiadny problém," citovala Mutkove slová agentúra R-Sport.

Krok WADA prišiel tri mesiace pred zimnými olympijskými hrami. Organizácia zároveň odporučila Medzinárodnému olympijskému výboru, aby zabezpečil integritu analýz nielen v Moskve, ale aj v satelitnom laboratóriu v Soči.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies