Murray prekonal bolesti a rezervoval si miesto v 3.kole French Open

NETKY.SK • 1 Jún 2012, 15:10 • 2 min
Murray prekonal bolesti a rezervoval si miesto v 3.kole French Open

Murray prekonal bolesti a rezervoval si miesto v 3. kole French Open - Tenis PARÍŽ - Andy Murray síce vo štvrtkovom 2.

slovakia

left justify in out

imgPARÍŽ - Andy Murray síce vo štvrtkovom 2.kole tenisového turnaja Roland Garros porazil Jarkka Nieminena 1-6, 6-4, 6-1, 6-2, ale výsledok až príliš skresľuje priebeh zápasu.

So svetovým hráčom č.4 to vôbec nevyzeralo dobre, keď sa mu v prvom sete vrátili pretrvávajúce problémy s chrbtom, ktoré spôsobili, že Murray bol prakticky imobilný a nedokázal podávať.

Postupne sa však uvoľnil a od stavu 2-4 v druhom sete, a za aktívnej pomoci zmäteného súpera, vyhral 11 z nasledujúcich 12 gemov a zabezpečil si tým účas´t v 3.kole, kde ho čaká Santiago Giraldo.

Fín, ktorý porazil Andre Agassiho v prvom kole v roku 2005, určite nie je žiadny začiatočník a vo svojich 30 rokoch hrá možno najlepší tenis vo svojej kariére. Andy Murray bol však stále veľkým favoritom, keďže vyhral všetky tri predchádzajúce vzájomné zápasy.
Nieminenovi  sa hneď na začiatku podarilo dva krát prelomiť súperove podanie, keď Škót javil prvé náznaky bolesti s častými grimasami a pohľadmi do boxu, kde sedel jeho tréner a priateľka. Fín sa dostal do vedenia 4-0 a nebolo žiadnym prekvapením, keď na kurt prišiel Murrayho tréner a nasledoval timeout na masáž a strečing svalstva. Vzápätí Nieminen stratil svoje podanie, ale Murray nedokázal v 1.sete udržať ani jedno svoje podanie a za 38 minút ho prehral 1-6.
Čoskoro sa ukázalo, že Murray má celý rad problémov, keď bol sotva schopný pohybu a na svojom druhom podaní iba jednoducho prehadzoval sieť, aby uviedol vôbec loptičku do hry.
Rýchlosť jeho prvého podania v tejto fáze sotva presahovalo 160km/h.

Publikum, a dokonca aj jeho súper, už v každom okamihu jasne očakávali skreč, ale Murray zrejme dúfal, že sa jeho chrbát uvoľní.

Na začiatku 2.setu sa nachvíľu zdalo, že by sa to aj mohlo podariť, keď jeho podanie vyzeralo v poriadku, ale medzihra bola stále obmedzená a onedlho prehrával 0-2.
Murray si svoje podanie udržal prvý krát až v 3.geme, čo bolo vlastne aj prvý krát v zápase. Nieminen však nejavil žiadne známky straty koncentrácie, ktoré často môžu mať vplyv na súpera v podobnej situácii.
Škótovi sa podarilo vziať si späť svoje podanie, vyrovnal na 4-4 a šiel podávať. Nieminen sa následne snažil Škóta dostať znova pod tlak a podarilo sa mu vypracovať tri brejkbali, ale Murray zahral veľmi sústredene a dokázal ich odvrátiť a dostať sa prvý krát v 2.sete do vedenia.

Zdalo sa, že toto bolo kľúčovým momentom zápasu, keď Nieminen následne nedokázal udržať svoje podanie, keď jednoduchými chybami a dvojchybou daroval 2.set súperovi.

Nieminen vyzeral zmätene, keďže namiesto pohodlného vedenia 2-0 na sety to bolo 1-1 a Murray sa dostával do hry. Od frustrácie následne odhodil svoju raketu, keď sa Škótovi podarilo preraziť jeho podanie na začiatku 3.setu. Murray sa ujal vedenia 3-0, keď vyhral sedem gemov v rade.
V tejto fáze zápasu hral Murray skvele aj napriek tomu, že jeho pohyb stále nebol úplne ideálny. Tretí set však vyhral 6-1 za 31 minút a bol to naozaj pozoruhodný obrat v zápase. Murray kontroloval hru, a keď na začiatku 4.setu opäť prelomil podanie Nieminena, tak už nebolo pochýb, že to dotiahne do konca.
Fín bol už vyčerpaný a sám pomáhal súperovi nevynútenými chybami a keď v siedmej hre opäť stratil svoje podanie, bolo rozhodnuté.

Murray nepripustil žiadne záverečné zvraty a druhým premeneným mečbalom po dvoch hodinách a 27 minútach vyhral jeden zo svojich najpamätnejších zápasov vo svojej kariére.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies