Nepokoje v Indii neutíchajú, vláda žiada nasadenie armády

NETKY.SK • 26 Február 2020, 07:23 • 2 min
Nepokoje v Indii neutíchajú, vláda žiada nasadenie armády

NAÍ DILLÍ - Hlavný minister Naí Dillí Arvind Kedžrival požiadal v dnešných hodinách indickú vládu, aby v hlavnom meste zaviedla zákaz vychádzania a nasadila armádu.

slovakia

left justify in out

Nepokoje

Cieľom by malo byť ukončenie niekoľko dní trvajúceho násilia s náboženským pozadím. 

 

"Polícia, napriek všetkej svojej snahe, nie je schopná dostať situáciu pod kontrolu a obnoviť dôveru. V častiach mesta postihnutých nepokojmi by mal byť okamžite zavedený zákaz vychádzania a nasadená by mala byť armáda," uviedol Kedžrival na Twitteri s tým, že o podniknutie týchto krokov už vládu oficiálne požiadal.

 

 

Zákon o občianstve 

V indickej metropole vypukli ešte cez víkend násilné demonštrácie proti spornému zákonu o občianstve, ktoré si vyžiadali už 19 mŕtvych. Predmetná legislatíva uľahčuje získanie občianstva imigrantom z Pakistanu, Afganistanu a Bangladéša.

 

img

 

Kritici však považujú zákon za diskriminačný, pretože sa nevzťahuje na moslimov. Legislatíva vstúpila do platnosti 10. januára.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies