Murray potvrdil návrat do diania budúci týždeň v Abú Zabí

NETKY.SK • 17 December 2013, 17:19 • 2 min
Murray potvrdil návrat do diania budúci týždeň v Abú Zabí

LONDÝN - "Konkurencia je naozaj silná, ale presne to potrebujem, aby som mohol posúdiť stav mojej pripravenosti," povedal rekonvalescent po septembrovej operácii chrbtice

slovakia

left justify in out

Organizátori prestížnej tenisovej exhibície Mubadala World Tennis Championship, ktorej 6. ročník sa na tvrdom povrchu Latex-Ite v areáli Zayed Sports City v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch uskutoční 26. - 28. decembra, v utorok opätovne potvrdili štart britského rekonvalescenta po septembrovej operácii chrbtice Andyho Murrayho.

"Návrat po zranení nikdy nie je jednoduchý a tohtoročná konkurencia na predmetnom turnaji vyznieva naozaj silne, ale presne to potrebujem, aby som mohol posúdiť stav mojej pripravenosti," povedal 26-ročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray, čerstvo britský Športovec roka 2013 v ankete BBC. 

V Abú Zabí sa okrem štvorky terajšieho renkingu ATP Murrayho predstavia aj prví traja tenisti svetového rebríčka: Španiel Rafael Nadal, Srb Novak Djokovič a Španiel David Ferrer. Zahrajú si aj Švajčiar Stanislas Wawrinka a Francúz Jo-Wilfried Tsonga. Na akcii s prémiou 250 000 USD pre šampióna (pričom štartovné jednotlivým hviezdam zostáva tajomstvom) tradične hrá šesť tenistov, prví dvaja nasadení začínajú až v semifinále. Trofej si postupne vybojovali práve Murray, dvakrát Nadal a dva razy Djokovič, ktorý vo finále edície 2012 prekonal Španiela Nicolása Almagra 6:7 (4), 6:3, 6:4. 

Úradujúci wimbledonský šampión Murray začne 26. decembra o 14.00 h SEČ vo štvrťfinálovom 1. kole proti Tsongovi, v prípade úspechu bude hrať v semifinále s Djokovičom. 

Program: 

26. decembra: 
1. kolo (štvrťfinále): 
Andy Murray (V. Brit.) - Jo-Wilfried Tsonga (Fr.) / začiatok o 14.00 h SEČ 
David Ferrer (Šp.) - Stanislas Wawrinka (Švaj.) / začiatok nie pred 16.00 h SEČ 

27. decembra: 
o 5. miesto / začiatok o 9.30 h SEČ 
Semifinále: 
Novak Djokovič (Srb.) - Andy Murray (V. Brit.) alebo Jo-Wilfried Tsonga (Fr.) / začiatok o 12.00 h SEČ 
Rafael Nadal (Šp.) - David Ferrer (Šp.) alebo Stanislas Wawrinka (Švaj.) / začiatok nie pred 14.00 h SEČ 

28. decembra: 
o 3. miesto / začiatok o 12.00 h SEČ 
finále / začiatok nie pred 14.00 h SEČ



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies