Murdochova 21st Century Fox prevezme podiel v spoločnosti Sky za 14 miliárd eur

NETKY.SK • 15 December 2016, 17:30 • 2 min
Murdochova 21st Century Fox prevezme podiel v spoločnosti Sky za 14 miliárd eur

LONDÝN - Americká spoločnosť 21st Century Fox kupuje zvyšný podiel v európskej televíznej spoločnosti Sky za takmer 12 miliárd libier. Skupina mediálneho magnáta Ruperta Murdocha tak zotrvala na pôvodnej ponuke, napriek nesúhlasu niektorých investorov.

slovakia

left justify in out

Americká 21st Century Fox už vlastní takmer 40 % Sky, teraz dokúpi zvyšok, za ktorý zaplatí 11,7 miliardy libier (14 miliárd eur). Celková hodnota spoločnosti Sky tak dosiahne okolo 18,5 miliardy libier.

 

Dohodnutá cena znamená, že za akciu zaplatí 21st Century Fox 10,75 libry. To je približne o 40 % viac, než predstavovala uzatváracia cena akcií Sky na burze pred podaním ponuky na začiatku decembra.

 

S tým však nie sú spokojní niektorí akcionári Sky. Tí vedenie televíznej spoločnosti obvinili, že ju predáva príliš lacno. Zdroje blízke situácii pre agentúru Reuters uviedli, že spoločnosť Fox využila vývoj po júnovom referende o odchode Británie z Európskej únie. V reakcii na rozhodnutie Britov opustiť EÚ kurz libry oproti doláru výrazne klesol a znížila sa aj cena akcií Sky.

 

Celý kontrakt, ktorý by sa mal dokončiť v priebehu budúceho roka, umožní Murdochovej spoločnosti prevziať v plnej miere 22 miliónov zákazníkov Sky v Británii, Írsku, Taliansku, Nemecku a Rakúsku.

(1 EUR = 0,83598 GBP)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies