MS2018: Švajčiari cestujú domov! V čisto európskej konfrontácii zvíťazilo Švédsko

NETKY.SK • 3 Júl 2018, 18:03 • 2 min
MS2018: Švajčiari cestujú domov! V čisto európskej konfrontácii zvíťazilo Švédsko

Petrohrad - Futbalisti Švédska zvíťazili v utorňajšom stretnutí osemfinále MS 2018 v Petrohrade nad Švajčiarmi 1:0 a postúpili medzi najlepšiu osmičku. O výsledku rozhodla tečovaná strela Emila Forsberga po vyše hodine hry. Švédsko narazí vo štvrťfinále v sobotu 7. júla 16.00 h SELČ v Samare na víťaza záverečného zápasu osemfinále medzi Kolumbiou a Anglickom (20.00).

slovakia

left justify in out

Osemfinále:

Švédsko - Švajčiarsko 1:0 (0:0)

Gól: 66. Forsberg. ŽK: Lustig - Behrami, Xhaka, ČK: 90.+4 Lang (Švaj.). Rozhodovali: Skomina - Praprotnik, Vukan (všetci Slov.)

Švédsko: Olsen - Lustig (82. Krafth), Lindelöf, Granqvist, Augustinsson - Claesson, Svensson, Ekdal, Forsberg (82. Olsson) - Berg (90.+1 Kiese Thelin), Toivonen

Švajčiarsko: Sommer - Lang, Djourou, Akanji, Rodriguez - Behrami, Xhaka - Shaqiri, Dzemaili (73. Seferovič), Zuber (73. Embolo) - Drmič

 

Švédi si vypracovali prvú šancu v 8. minúte, po priťuknutí Toivonena však Berg napálil loptu v dobrej pozícii mimo. Vzápätí zle rozohral švajčiarsky brankár Sommer a Berg sa ocitol v ďalšej príležitosti, tentoraz jeho pokus zblokoval Akanji a dorážka Ekdala preletela nad. Švajčiari mali v úvode pod vplyvom aktívneho švédskeho napádania problém zakladať nebezpečné akcie, pohrozili jedine centre Shaqiriho ľavačkou.

 

Po zmene strán mali prvý ofenzívny náznak Švédi, ale Švajčiari sa potom usadili okolo súperovej šestnástky vďaka sérii rohových kopov. Z niekoľkých centrovaných lôpt do pokutového územia však nič nevyťažili a iniciatívu prebrali Švédi. Ich snahe chýbali strelecké pokusy, odhodlal sa až Forsberg v 66. minúte a Akanji tečoval loptu za chrbát Sommera. Švajčiari zareagovali, na trávnik prišli k Drmičovi ďalší útočníci Embolo a Seferovič.

 

Do šestnástky okamžite začali lietať nebezpečné centre najmä v podaní Shaqiriho, Švajčiari sa po nich dostali k zakončeniu, no mali problém vypracovať si čistú pozíciu. Najbližšie k vyrovnaniu bol Seferovič, Olsen si však poradil s jeho hlavičkou. Švédi sa ubránili tlaku a v nadstavenom čase mohli zvýšiť z protiútoku. Olsson sa rútil sám na bránku, keď ho zozadu fauloval Lang. Ten dostal červenú kartu, po konzultácii s videoasistentom zmenil hlavný rozhodca verdikt z jedenástky na priamy kop, z ktorého Toivonen neskóroval. Švajčiarom už na ďalší útok nezostal čas a Švédom stačil jediný gól Forsberga na postup do štvrťfinále.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies