MS17: Grubauer v bránke čaroval, vo štvrťfinále takmer senzácia domáceho tímu Nemecka

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 08:19 • 2 min
MS17: Grubauer v bránke čaroval, vo štvrťfinále takmer senzácia domáceho tímu Nemecka

Kolín - Kanadskí hokejoví reprezentanti zvíťazili vo štvrtkovom štvrťfinále MS v kolínskej Lanxess aréne nad domácim Nemeckom 2:1 a postúpili do boja o medaily. V sobotňajšom semifinále si zahrajú s Ruskom, ktoré vyradilo Česko po triumfe 3:0. Druhú dvojicu tvoria odvekí rivali Švédi a Fíni.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Javorové listy" si vytvorili množstvo dobrých príležitostí, no vyťažili z nich iba dva góly. O prvý sa postaral v 18. minúte pri presilovke Scheifele, druhý pridal na konci druhej tretiny Skinner. Nemcom sa v 57. minúte pri vlastnom oslabení podarilo znížiť zásluhou Y. Seidenberga, no vyrovnanie už neprišlo a tak sa s domácim šampionátom rozlúčili ôsmym miestom. Kanada urobila ďalší krok na ceste za tretím titulom majstra sveta v rade.

 

 

štvrťfinále (Kolín):

Kanada - Nemecko 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 18. Scheifele (O'Reilly, Marner), 39. Skinner (Matheson, Scheifele) - 54. Y. Seidenberg (Ehrhoff). Rozhodcovia: Hribik (ČR), Stricker (Švaj.) – Ritter (Švaj.), Suominen (USA), vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: Wolf (Nem.) 10 min za úder do hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 16.653 divákov.

Kanada: Pickard – Parayko, Vlasic, Demers, de Haan, Morrissey, Matheson, Lee – MacKinnon, Scheifele, Skinner – Simmonds, Giroux, O'Reilly – Duchene, Couturier, Killorn - Marner, Point, Konecny - Schenn

Nemecko: Grubauer – Ehrhoff, Reul, D. Seidenberg, Müller, Hördler, Abeltshauser, Krueger – Kink, Kahun, Y. Seidenberg - Ehliz, Draisaitl, Reimer - Hager, Plachta, Macek - Wolf, Schütz, Tiffels - Fauser

 

Patrick Reimer, útočník Nemecka: "Grubauer dnes zachytal vynikajúco. Držal nás v zápase. Gól na 1:2 nás opäť nakopol. Ehrhoff je jeden z našich najlepších obrancov a dlho hral v NHL, tým pasom výborne našiel Yanica Seidenberga a ten to zakončil. Verili sme, že by sme ešte mohli vyrovnať, ale to sa už nestalo."

 

Mark Scheifele, útočník Kanady, v zápase 1+1: "Na tomto turnaji musíte stavať na každom jednom zápase, či už ako tím alebo jednotlivec. Dnes večer sme spravili ďalší krok. Zatiaľ to bola zábava, veríme, že to tak bude pokračovať."

 

Chri Lee, obranca Kanady:  "Ich brankár bol fantastický. Celý čas sme na neho tlačili, vytvorili sme si množstvo šancí. Nakoniec sme vyhrali a to je to hlavné."

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies