MS WTA: Wozniacka zdolala Plíškovú: Druhýkrát v kariére postúpila do finále

NETKY.SK • 28 Október 2017, 12:26 • 2 min
MS WTA: Wozniacka zdolala Plíškovú: Druhýkrát v kariére postúpila do finále

SINGAPUR - Dánska tenistka Caroline Wozniacka sa stala prvou finalistkou MS WTA Tour v Singapure.

slovakia

left justify in out

Turnajová šestka zdolala v prvom sobotňajšom semifinálovom súboji tretiu nasadenú Češku Karolínu Plíškovú v dvoch setoch 7:6 (9), 6:3.

 

Wozniacka postúpila do finále MS WTA Tour druhýkrát v kariére. O titul zabojuje s úspešnejšou z dvojice Venus Williamsová (5-USA) - Caroline Garciová (8-Fr.). Plíšková tak nezakončí sezónu ako svetová jednotka, na čele rebríčka WTA zostane Rumunka Simona Halepová.

 

Dvadsaťsedemročná Dánka prehrávala v prvom sete 2:4 i 3:5, ale dokázala nepriaznivý stav otočiť a napokon set získať v dramatickom tajbrejku. V ňom najprv premárnila náskok 6:1, dovolila súperke vyrovnať a až za stavu 10:9 premenila svoj šiesty setbal. Plíšková na pomalom kurte nemohla uplatniť silu svojho podania, v druhom sete až trikrát stratila svoj servis, kým jej súperka iba dvakrát.

 

Wozniacka ho nakoniec získala pomerom 6:3 a po 1:59 h sa mohla radovať z víťazstva a postupu do finále, jej druhého na MS WTA Tour po roku 2010.

 

"Bol to trochu bláznivý zápas," uviedla bývalá svetová jednotka v prvom interview priamo na kurte. "V prvom sete som sa cítila ako na kolotoči. Musela som odvracať tri setbaly súperky, vrátila som sa späť a dokázala to dotiahnuť do tajbrejku. V ňom som viedla 6:1 a cítila som sa spokojná so svojou hrou, no ona začala zrazu rozdávať víťazné údery a musela som ešte tuho bojovať. Som šťastná, že som uchmatla prvý set, to bolo veľmi dôležité. Plíšková je výborná tenistka, hrá agresívne, mám som s ňou pomerne vyrovnanú bilanciu, raz vyhrám ja, raz ona. Verila som, že tentoraz budem na rade ja. Postup do finále znamená pre mňa veľmi veľa," dodala Wozniacka.

 

MS WTA Tour - semifinále:

Caroline Wozniacka (6-Dán.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 7:6 (9), 6:3

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies