MS v basketbale: USA hladko do finále, hoci faulovali ako blázni

NETKY.SK • 12 September 2014, 11:15 • 2 min
MS v basketbale: USA hladko do finále, hoci faulovali ako blázni

BARCELONA - Už len jediné víťazstvo delí basketbalistov Spojených štátov amerických od obhajoby titulu svetových šampiónov spred štyroch rokov. Reprezentanti USA vo štvrtkovom barcelonskom semifinále Svetového pohára v Španielsku v súlade s predpokladmi zdolali Litovčanov 96:68 (43:35).

slovakia

left justify in out

Skvelý nástup do druhého polčasu im priniesol kráľovský 30-bodový náskok. "Faulovali sme ako blázni. Nespomínam si na zápas pod mojou taktovkou, v ktorom by Amerika čelila 42 trestným hodom v porovnaní s 20 našimi. Zvyčajne je to opačne. Už po troch minútach sme mali troch hráčov základnej päťky s dvoma faulmi. V prvom polčase nás preto držal nad vodou striedajúci Klay Thompson, vďaka ktorému sme si vybudovali náskok. Pod svieži štart do druhého polčasu sa potom podpísala naša obrana, ktorá eliminovala súperovu silnú stránku - streľbu trojok," komentoval na webe USA Basketball tréner Mike Krzyzewski.

 

USA nastúpia v nedeľňajšom madridskom finále proti úspešnejšiemu z druhej semifinálovej dvojice Francúzsko - Srbsko (v piatok 22.00 h), Litva sa pokúsi obhájiť bronzovú pozíciu z Turecka 2010 v sobotu od 18.00 rovnako v Madride proti neúspešnému zo spomenutého piatkového duelu. "Sme šťastní, že si v nedeľu zahráme o trofej. Som hrdý na tím a jeho úsilie. Verím, že do finále načerpáme nové sily a nech v ňom hráme proti komukoľvek, dúfam, že ho 'dáme dole'," dodal Krzyzewski. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies