MS 2014: Pre majstrov sveta je pripravená prémia 40 miliónov!

NETKY.SK • 4 December 2013, 11:14 • 2 min
MS 2014: Pre majstrov sveta je pripravená prémia 40 miliónov!

COSTA DE SAUPIE - Finančné odmeny a prémie na budúcoročnom svetovom šampionáte vo futbale narastú o tretinu v porovnaní s majstrovstvami sveta 2010 v Juhoafrickej republike. Víťazi finálového turnaja MS 2014 v Brazílii zinkasujú za svoj triumf 40 miliónov dolárov, čo je o 10 miliónov viac ako mali šampióni v JAR.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informoval agentúru Reuters generálny sekretár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jerome Valcke, celkovo sa finančné odmeny na záverečnom turnaji v Brazílii zvýšia na čiastku približne 560 miliónov dolárov, čo je asi o 140 miliónov viac ako bolo k dispozícii na prvom šampionáte na "čiernom kontinente".

"Očakávame veľký nárast aspoň o 33% v porovnaní s odmenami na predchádzajúcich majstrovstvách sveta, ale presné číslo oznámi finančná komisia v stredu," povedal Valcke na tlačovej konferencii v brazílskom štáte Bahia. "Rovnako bude k dispozícii asi čiastka 70 miliónov dolárov pre kluby, ktoré poskytli hráčov pre svetový šampionát."

Finančné odmeny na MS 2010 v JAR, kde postúpili do osemfinále aj slovenskí reprezentanti pod vedením tréner Vladimíra Weissa st., boli o 60% vyššie ako na záverečnom turnaji MS 2006 v Nemecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies