MOV pripustila možnosť olympiády v jesenných mesiacoch

NETKY.SK • 27 Október 2010, 07:22 • 2 min
MOV pripustila možnosť olympiády v jesenných mesiacoch

MOV pripustila možnosť olympiády v jesenných mesiacoch

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v pondelok oznámil, že urýchli rozhodovanie, týkajúce sa možnosti usporiadať olympijské hry aj v iných než tradičných letných mesiacoch.
      Podľa platných smerníc MOV sa olympiáda koná v dňoch 15. júla až 31. augusta. V roku 2008 však katarská Dauha navrhla v rámci svojej kandidatúry mesiac október, aby sa tak predišlo problémom v súvislosti s letnými horúčavami. MOV požiadavku Dauhy zamietol a jej kandidatúru vynechal z užšieho zoznamu finalistov, na ktorý sa dostalo Chicago, Madrid, Tokio a neskorší víťaz Rio de Janeiro.
      Podľa výkonného riaditeľa MOV pre olympijské hry Gilberta Felliho by už k takejto situácii v budúcnosti nemalo dôjsť, keďže rozhodnutie o schválení neštandardného dátumu konania olympiády padne v rámci procesu kandidatúry skôr než tomu bolo doteraz. "Ak mesto nemôže zorganizovať hry v stanovenom termíne, jeho žiadosť s iným termínom posunieme výkonnému výboru a ten po analýze rozhodne, či je jeho kandidatúra naďalej akceptovateľná," uviedol Felli.
      Doha sa nedostala medzi finalistov, uchádzajúcich sa o usporiadanie OH 2016 napriek tomu, že v hodnotiacej správe MOV skončila na treťom mieste spoločne s Chicagom, pričom obe mestá mali celkovo lepšie hodnotenie než Rio de Janeiro.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies