MOV predĺžil sankcie voči Rusku až do odvolania

NETKY.SK • 7 December 2016, 18:25 • 2 min
MOV predĺžil sankcie voči Rusku až do odvolania

LAUSANNE - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) až do odvolania predĺžil sankcie voči Rusku, uvalené za údajné systematické porušovanie antidopingových pravidiel v krajine. Sankcie mali platnosť do konca kalendárneho roka, exekutíva MOV ale v stredu súhlasila s ich prolongáciou.

slovakia

left justify in out

MOV uvalil na Rusko sankcie v júli tohto roka pred olympijskými hrami v Riu de Janeiro. Vyšetrovateľ Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Richard McLaren vtedy zverejnil informácie o dopingových praktikách v Rusku.

 

Sankcie ale neznamenajú celoplošný zákaz štartu ruských športovcov na olympijských hrách, pripomenula agentúra AP. MOV ale počas ich trvania nebude organizovať ani podporovať žiadne športové podujatia v Rusku a vyzval medzinárodné federácie zimných športov, aby zastavili prípravu svojich významných podujatí v Rusku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies