Mourinho sa vracia do Londýna ako hlavný tréner

NETKY.SK • 20 November 2019, 12:41 • 2 min
Mourinho sa vracia do Londýna ako hlavný tréner

BRATISLAVA - Je to oficiálne. Portugalský tréner známy svojim temperamentom sa upísal už celkovo tretiemu tímu anglickej najvyššej futbalovej súťaže..

slovakia

left justify in out

Pre Josého Mourinha bude toto veľmi špeciálny okamih. Nevracia sa totiž len do Anglicka, ale dokonca do Londýna, kde pôsobil dvakrát ako tréner Chelsea FC. Tentoraz však zamieril k jednému z najväčších konkurentov "The Blues," do Tottenhamu Hotspur. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let's make it official shall we? #JoseMourinho to @spursofficial CONFIRMED #Spurs fans, thoughts?

Príspevok, ktorý zdieľa Stadium Astro (@stadium.astro),

 

Je teda jasné, že Argentínčan Mauricio Pochettino na lavičke "kohútov" skončil. S Tottenhamom sa pritom minulý rok prebojoval do finále Ligy Majstrov, kde jeho zverenci nestačili na ďalšie anglické mužstvo Liverpool FC. Majitelia Spurs neboli spokojní s prestupovou matematikou argentínskeho lodivoda. V lete sa mu nepodarilo uspieť v boji o Paula Dybalu, ktorý teraz pomáha Juventusu ako v domácej lige, tak aj v Lige Majstrov. Mimo neho sa na vynovené White Hart Lane neprisťahovala žiadna veľká hviezda, možno jedine v podaní Lucasa z PSG, ktorý vybojoval postup do spomínaného finále. 

 

 

A navyše od takých hráčov ako Serge Aurier či najmä Ryan Sessegnon sa čakalo viac. V lete tím opustil Kevin Trippier, reprezentant Albionu, ktorý na MS 2018 v Rusku strelil proti Chorvátom v semifinále neskutočný gól. Zinkasovali zaňho od Atlética slušné peniaze, no tie sa nepretavili do nákupu väčšej známej posily. Pochettino preto skončil.

 

 

José Mourinho sa teda vracia do mesta, kde už pôsobil. Do povedomia svetovej futbalovej verejnosti vošiel však ešte ako tréner FC Porto, keď sa mu v roku 2004 podarilo vyhrať s týmto mužstvom Ligu Majstrov. Zaujímavé pritom je, že najviac sezón počas svojej kariéry strávil v Chelsea, no najslávnejšiu klubovú trofej sa mu s ňou vyhrať nepodarilo. 

 

img

 

Mourinho pôsobil aj v Taliansku, keď v roku 2011 vyhral ušatú trofej opäť, tentoraz s Interom Miláno. Stále je to posledný taliansky tím, ktorý túto súťaž vyhral. Ako tréner Realu Madrid prežíval podobnú smolu ako v Chelsea. 4-krát po sebe stroskotal s "bielym baletom" pred bránami finále. Bolo to však za jeho éry, keď sa z Madridu porúčali veľké mená ako Raul Gonzalez. Z Interu zase Luis Figo či Adriano. Nikdy nemal problém poslať na lavičku aj najväčšiu hviezdu tímu, pokiaľ si nebol istý o jej plnom nasadení. Mourinho bol a aj je v tomto jedinečný.

 

img

 

Počas jeho pôsobenia priviedol do Realu Ronalda, Kaká, Samiho Khediru, Angéla Di Mariu či Mesuta Özila. Do Chelsea zase Didiera Drogbu, Michaela Ballacka, Andeja Schevchenka alebo Michaela Essiena. Posledne ako tréner United priviedol na ostrovy napríklad Paula Pogbu, Zlatana Ibrahimoviča, Matiča a Juana Matu. Je to tréner, ktorý sa snaží v každom tíme do ktorého príde spraviť revolúciu. I keď na celkových výsledkoch v podobe trofejí sa to u jeho bývalých mužstiev veľmi neprejavilo, zakladná kostra, ktorú nastavil, fungovala aj za jeho nástupcov. Čisla v podbe jednotlivých zápasov však hovoria za všetko. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Will he be a success at Spurs? 🤔

Príspevok, ktorý zdieľa LiveScore (@livescore),

 

Dá sa teda očakávať, že v Tottenhame sa môžu všetci pripraviť na podobný scenár. Revolúcia v tíme, ktorý okupuje až 14. miesto Premiere League je potrebná ako soľ.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona