Moskva uistila Washington o civilnom charaktere konvoja

NETKY.SK • 16 August 2014, 06:29 • 2 min
Moskva uistila Washington o civilnom charaktere konvoja

WASHINGTON - Rusko uistilo Spojené štáty, že v jeho humanitárnom konvoji, čakajúcom na ukrajinských hraniciach, nie sú žiadni vojaci a že nebude použitý ako zámienka pre intervenciu.

slovakia

left justify in out

Oznámil to v piatok hovorca Pentagónu.
     

 Americký minister obrany Chuck Hagel v piatok telefonicky kontaktoval svojho ruského rezortného kolegu Sergeja Šojgu a požiadal ho o vyjasnenie situácie okolo konvoja. 
      

"Minister Šojgu sa (počas telefonátu) zaručil, že sa v ruskom humanitárnom konvoji nenachádza nijaký vojenský personál ... a že konvoj nebude použitý ako zámienka na ďalšie zasahovanie na Ukrajine," povedal tlačový tajomník Pentagónu, kontraadmirál John Kirby, ktorého citovala agentúra DPA. 
      

Šéf ruského rezortu obrany tiež Hagela informoval o tom, že pomoc, ktorú prepravuje ruský konvoj, čakajúci pri ukrajinskej hranici, bude distribuovaná prostredníctvom Medzinárodného výboru Červeného kríža (MVČK). Moskva podľa Šojgu plní podmienky, ktoré si ohľadne konvoja stanovila Ukrajina. 
      

Piatkový telefonát bol prvým rozhovorom ruského a amerického ministra obrany od apríla tohto roku. Hovorca neuviedol, či Hagel a Šojgu hovorili aj o tvrdení Kyjeva, podľa ktorého v noci nadnes prekročila ukrajinské hranice kolóna ruských obrnených vozidiel, napísala agentúra AP. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies