NHL: Triumf Bostonu zariadil 39. gólom v sezóne Pastrňák: "Som hrdý na tím"

NETKY.SK • 15 Február 2023, 09:07 • 2 min
NHL: Triumf Bostonu zariadil 39. gólom v sezóne Pastrňák: "Som hrdý na tím"

NEW YORK - Hokejisti Tampy Bay v zostave s Erikom Černákom zvíťazili v noci na stredu v NHL na ľade Colorada 4:3 po predĺžení a nájazdovom rozstrele. Slovenský obranca odohral 16:32 min, na bránku súpera vyslal štyri strely a zaznamenal dva mínusové body. O triumfe Tampy v dueli s obhajcom Stanleyho pohára rozhodol kanonier Steven Stamkos.

slovakia

left justify in out

Hráči New Jersey uspeli na pôde Columbusu 3:2 vďaka gólu Ryana Gravesa dve sekundy pred záverečným klaksónom. Tomáš Tatar absolvoval v drese Devils 14:19 min a v druhej tretine išiel na trestnú lavicu za hákovanie. "Diabli" sa stali prvým tímom, ktorý v tejto sezóne dosiahol 20 víťazstiev na ľade súpera. Výrazne k tomu prispel 33 zákrokmi český brankár Vítek Vaněček, ten vychytal v uplynulých dvanástich dueloch už jedenástu výhru.

 

img

 

Washington s Martinom Fehérvárym podľahol Caroline 2:3, slovenský zadák si počas takmer 17-minútového pobytu na ľade pripísal na konto dve mínusky. Capitals nastúpili už bez svojho kapitána Alexandra Ovečkina, ktorý dostal voľno z rodinných dôvodov. Hurricanes ako líder Metropolitnej divízie potvrdili výbornú formu a uspeli v ôsmom z uplynulých deviatich duelov. "Podali sme bojovný výkon proti silnému tímu. S výsledkom nie sme spokojní, ale urobili sme veľa dobrých vecí," citovala nhl.com slová trénera Washingtonu Petera Lavioletta.

 

Dallas prehral s Bostonom 2:3 po predĺžení. Krídelník domácich Marián Studenič strávil na ľade 9:35 min a do štatistík mu pribudla mínuska. Boston potiahli českí útočníci, najskôr v 52. minúte poslal zápas do predĺženia Pavel Zacha a v ňom rozhodol strelou z prvej 39. gólom v sezóne David Pastrňák. "Vedeli sme, že Dallas hrá skvelý hokej. Bol to náročný zápas. Urobili sme dve chyby, z ktorých sme dvakrát inkasovali. Som však hrdý na tím, že sme dokázali stav otočiť. Nie je jednoduché víťaziť na ľade súperov, obzvlášť proti takému dobrému tímu, akým je Dallas," povedal druhý najlepší strelec prebiehajúceho ročníka profiligy.

 

img

 

Montreal zvíťazil na domácom ľade s Chicagom 4:0. Canadiens triumfovali tretíkrát za sebou a premiérovo v ročníku aj bez inkasovaného gólu. Brankár Jake Allen zlikvidoval všetkých 22 striel "jastrabov" a zaznamenal 24. čisté konto v kariére. Obranca hostí Seth Jones odohral 700. duel v NHL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies