Vladimír Putin zjednodušil získavanie ruského občianstva

NETKY.SK • 14 Júl 2020, 15:02 • 2 min
Vladimír Putin zjednodušil získavanie ruského občianstva

Moskva - Prezident Ruska Vladimír Putin podpísal zákon, ktorý zjednodušuje získavanie ruského občianstva pre cudzincov.

slovakia

left justify in out

Dvojité občianstvo

Podľa zákona môžu teraz cudzinci získať ruské občianstvo bez toho, aby sa vzdali existujúceho. To znamená, že cudzinec si bude môcť udržať občianstvo svojej rodnej krajiny a zároveň získať druhé občianstvo - ruské.

 

Predtým bolo získanie ruského občianstva možné iba pod podmienkou, že išlo o prvé a hlavné občianstvo osoby.

 

img

 

Zjednodušenie pre žijúcich v Rusku

Nový zákon umožňuje zjednodušené získavanie ruského občianstva pre cudzincov, ktorí majú aspoň jedného ruského rodiča a pre tych, ktorí sú manželia ruských občanov.

 

Tiež môžu požiadať o ruský pas cudzinci, ktorí majú trvalý pobyt v Rusku a ľudia, ktorí sú "rodenými hovorcami ruského jazyka".

 

Možnosť získať ruské občianstvo podľa zjednodušeného systému budú mať občania Bieloruska, Kazachstanu, Moldavska a Ukrajiny ako aj tí, ktorí mali občianstvo ZSSR a žijú v krajinách, ktoré boli súčasťou ZSSR.

 

img

 

Získanie ruského občianstva

Predtým, ako požiadať o ruské občianstvo, je potrebné legálne a nepretržite žiť v krajine aspoň päť rokov. Potom osoba musí podať žiadosť o občianstvo a dokumenty, ktoré potvrdzujú, že cudzinec má v Rusku zdroj zákonného príjmu. Bude tiež musieť zložiť skúšku zo znalosti ruského jazyka.

 

Nový zákon navyše hovorí, že cudzinci žiadajúci o občianstvo Ruskej federácie sa podrobia povinnej registrácii odtlačkov prstov.

 

V roku 2019 získalo ruské občianstvo 497 tisíc ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies