Moravčík už štvornásobným majstrom sveta

NETKY.SK • 26 Apríl 2015, 12:19 • 2 min
Moravčík už štvornásobným majstrom sveta

ŽILINA - Vladimír Moravčík sa stal štvrtý raz majstrom sveta v thajskom boxe. V sobotu v Žiline zápasil o titul asociácie WFCA a poradil si s Francúzom Yohanom Lidonom v piatich kolách na body podľa pravidiel v Muay Thai.

slovakia

left justify in out

Vladimír ´Drakula´ Moravčík si dal s Yohanom Lidonom rematch. Obaja boxeri sa totiž stretli pred piatimi rokmi. Banskobystrický thaiboxer vtedy tiež vyhral na body. Lidon v tom čase patril k najlepším Európanom v Muay Thai, porážal aj Thajčanov a získal viaceré tituly. Bol šampiónom It's Showtime, zároveň trojnásobným majstrom sveta vo WBC. V sobotu francúzsky thaiboxer bojoval agresívne a v rukách mal veľkú silu.


"Konečne som súťažil o titul podľa plných thajských pravidiel, čo mi vyhovuje. Trinásť rokov som trénoval thajský box a to sa teraz odzrkadlilo. Vyhral som s Lidonom každé kolo. Bol som uvoľnený, použil som klinče, lakte, veľa som kopal. To bol základ víťazstva. V Thajsku som trénoval celý marec, to sa tiež podpísalo na mojom triumfe," uviedol pre SITA Vladimír Moravčík.

 

Slovenský 33-ročný thaiboxer skúšal vlani zmenu váhy. Zvýšil si hranicu hmotnosti do 80 kg. V kickboxe mu ušiel titul v asociácii W5 s Darrylom Sichtmanom. Teraz sa vrátil do svojej pôvodnej kategórie - 76,2 kg a to mu prinieslo úspech. Najbližšie čaká Moravčíka duel v Banskej Bystrici 30. mája v K1 so Švajčiarom Skodranom Veselým.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies