Monzún v Nepále vyvolal ďalšie zosuvy, zahynulo už 71 ľudí

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 15:13 • 2 min
Monzún v Nepále vyvolal ďalšie zosuvy, zahynulo už 71 ľudí

KÁTHMANDU - Zosuvy pôdy vyvolané monzúnovými dažďami v Nepále v uplynulých dňoch opäť zasiahli obytné budovy, pričom osem ľudí zahynulo a ďalších päť je nezvestných. Tlačovú agentúru AFP o tom v utorok informoval vysoký predstaviteľ tamojšej polície Surendra Bahadur Shah, podľa ktorého sú medzi obeťami tri deti vo veku tri mesiace až 12 rokov.

slovakia

left justify in out

Smrtiace zosuvy hlásili v nedeľu a pondelok zo západnej časti krajiny, zatiaľ čo v okrese Dolakha na severovýchode policajti a vojaci hľadajú päťčlennú rodinu, ktorú pravdepodobne zasypali trosky. Podľa miestneho policajného dôstojníka Prakasha Adhikariho je však šanca nezvestných na prežitie len "mizivá".

Zosuvy pôdy a záplavy počas moznúnovej sezóny, ktorá v Nepále trvá od júna do septembra, si každoročne vyžiadajú životy niekoľkých stoviek obyvateľov. Nepálske ministerstvo vnútra uvádza, že v súvislosti s tohtoročným monzúnom eviduje zatiaľ 71 mŕtvych. Rozsiahle povodne a zosuvy hlásili aj zo severnej Indie, kde v uplynulých týždňoch zahynulo až niekoľko tisíc ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies