Montanová zabehla osemstovku v 34. týždni tehotenstva!

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 10:52 • 2 min
Montanová zabehla osemstovku v 34. týždni tehotenstva!

SACRAMENTO - V 34. týždni tehotenstva štartovala Američanka Alysia Montanová na domácom šampionáte v atletike. V Sacramente absolvovala rozbeh na 800 m a do cieľa dobehla v čase 2:32,13 min. Jej prvé dieťa má prísť na svet do siedmich týždňov.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročná šprintérka si už po prvom kole na trati vyslúžila veľké ovácie publika. Po prekročení cieľovej čiary však aplauz na Hornet Stadium ešte zosilnel. "Bežala som napriek tomu, že som tehotná. Počas pretekov som sa cítila skutočne veľmi dobre," cituje agentúra AP slová odvážnej atlétky.

 

Montanová triumfovala na osemstovke na posledných štyroch domácich šampionátoch. Od začiatku rozbehu udržiavala mierne tempo a bez výraznejších komplikácii napokon úspešne finišovala. Účasť na pretekoch konzultovala aj so svojím lekárom, ktorý jej zvýšenú fyzickú námahu odobril. "Svet sa na mňa pozeral zvonka možno so strachom. Ja som však zistila, že cvičenie v tehotenstve prospieva nielen mamičke, ale aj dieťaťu," dodala Montanová.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies