Mondi SCP pripravuje investíciu za 310 miliónov eur

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 11:14 • 2 min
Mondi SCP pripravuje investíciu za 310 miliónov eur

RUŽOMBEROK - Ružomberský podnik na výrobu papiera a celulózy Mondi SCP pripravuje investíciu vo výške 310 miliónov eur. Projekt ECO Plus zahŕňa modernizáciu celulózky a nový papierenský stroj s výrobnou kapacitou 300 tisíc ton ročne.

slovakia

left justify in out

Mal by vyrábať aj nový produkt - kartón s bielym povrchom. Bude porovnateľný s najväčším a najmodernejším strojom, ktorý v súčasnosti ružomberské papierne vlastnia.

 

"Podmienkou investície je získanie štátnej pomoci a všetkých príslušných povolení," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa ružomberského závodu Mondi Martina Hlavatá. Investícia by mala priniesť aj zvýšenie zamestnanosti, čísla však spoločnosť zatiaľ neuviedla.

 

Mondi SCP, a. s., Ružomberok je jedným z najväčších výrobných podnikov skupiny Mondi a najväčší integrovaný závod na výrobu papiera a celulózy v Slovenskej republike. Má výrobnú kapacitu viac ako 600 tisíc ton papiera a viac ako 100 tisíc ton vysušenej buničiny určenej na predaj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies