Monacká panovnícka rodina prichýlila dve ohrozené bývalé cirkusové slonice

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 09:42 • 2 min
Monacká panovnícka rodina prichýlila dve ohrozené bývalé cirkusové slonice

MONAKO - Monacká princezná Stéphanie dodržala slovo a poskytla útočisko dvom starým cirkusovým slonom, ktorým hrozilo utratenie kvôli podozreniu na ochorenie TBC.

slovakia

left justify in out

Samičky Baby a Nepal, ktoré majú viac ako 40 rokov, prepravili dnes zo ZOO vo francúzskom Lyone na pozemok Grimaldiovcov na Azúrovom pobreží, kde budú môcť stráviť zvyšné roky života v parku o rozlohe 3500 metrov štvorcových, na brehu malého jazierka.

 

Slonice vo veku 42 a 43 rokov strávili v ZOO v Lyone 14 rokov po tom, čo z cirkusu Pinder odišli takpovediac do dôchodku. Ich problémy sa začali v septembri 2010, keď výsledky laboratórneho vyšetrenia nevylúčili u nich možnosť tuberkulózneho ochorenia. Úrady nariadili, aby boli zvieratá utratené, ale ochranári začali s petičnou akciou na ich záchranu. Niekdajšia hviezda strieborného plátna Brigitte Bardotová dokonca pohrozila, že sa v prípade likvidácie sloníc vysťahuje do Ruskej federácie.

Monacká princezná prisľúbila "azyl" sloniciam v apríli. O mesiac neskôr súd v Lyone povolil, že môžu zostať nažive. Stéphanie dnes osobne dozerala pri nakladaní hrubokožcov do klimatizovaných priestorov kontajneru špecializovanej holandskej firmy, ktorá prepravila slonice z Lyonu do 500 kilometrov vzdialenej cieľovej destinácie, patriacej monackej panovníckej rodine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies