Mohamed Abrini, podozrivý z účasti na útokoch v Paríži a Bruseli, zostáva vo väzbe

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 17:42 • 2 min
Mohamed Abrini, podozrivý z účasti na útokoch v Paríži a Bruseli, zostáva vo väzbe

BRUSEL - Belgická prokuratúra predĺžila dnes o mesiac vyšetrovaciu väzbu pre Mohameda Abriniho, známeho ako "muž v klobúku", ktorý je podozrivý z účasti na teroristických útokoch v Paríži a Bruseli. Informovala o tom agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vo väzbe zostávajú aj ďalší štyria podozriví vrátane švédskeho občana Osama Krayema. Ten bol spozorovaný v spoločnosti samovražedného atentátnika, ktorý sa 22. marca odpálil v stanici bruselského metra.

 

V to isté ráno zachytila bezpečnostná kamera Abriniho s klobúkom na hlave v spoločnosti dvoch samovražedných atentátnikov, ktorí zaútočili v termináli bruselského letiska Zaventem. Pri oboch útokoch zahynulo v ten deň v Bruseli 32 ľudí.

 

Abrini je vyšetrovaný aj v súvislosti s útokmi v Paríži, pri ktorých 13. novembra zahynulo 130 ľudí. Belgickí a francúzski vyšetrovatelia tvrdia, že za útoky v Paríži a Bruseli je zodpovedná tá istá teroristická sieť podporovaná extrémistickou organizáciou Islamský štát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies