Módny dom Prada zaznamenal vlani nárast tržieb

NETKY.SK • 15 Marec 2019, 20:56 • 2 min
Módny dom Prada zaznamenal vlani nárast tržieb

MILÁNO - Taliansky módny dom Prada zaznamenal vlani nárast tržieb, prvýkrát za štyri roky. To ukazuje, že jeho plán "obratu" začína prinášať ovocie, hoci v druhej polovici roka sa rast tržieb spomalil.

slovakia

left justify in out

Módny dom v piatok oznámil, že jeho celoročné tržby vlani vzrástli o 6 % pri konštantných menových kurzoch na 3,14 miliardy eur. Za prvých šesť mesiacov roka však rástli rýchlejšie, o 9,4 %.

 

 

Zisk Prady pred úrokmi a zdanením (EBIT) v roku 2018 klesol o 10 % na 323,8 milióna eur. Analytici, ktorých oslovila spoločnosť Refinitiv, predpovedali talianskej značke tržby vo výške 3,17 miliardy eur a EBIT 377 miliónov eur.

 

 

Módny dom, ktorý bol založený v Miláne, ale je kótovaný na burze v Hongkongu, sa snaží o oživenie svojho predaja, ktorý začal na konci roku 2017 po niekoľkých rokoch poklesu.

 

Druhá polovica minulého roka bola pre luxusný priemysel náročnejšia. Zasiahli ho nepokoje vo Francúzsku v súvislosti s protestmi tzv. „žltých á viest“, aj napätie vo svetovom obchode, silný dolár a miernejší dopyt v Číne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies