Zomrel herec Art Metrano, známy z Policajnej akadémie

NETKY.SK • 10 September 2021, 15:04 • 2 min
Zomrel herec Art Metrano, známy z Policajnej akadémie

BRATISLAVA - O úmrtí predstaviteľa kapitána Ernieho Mausera informoval jeho syn Harry Metrano.

slovakia

left justify in out

Vo veku 84 rokov zomrel americký herec a komik Art Metrano, ktorý je známy najmä ako kapitán Ernie Mauser z filmov Policajná akadémia 2 (1985) a Policajná akadémia 3 (1986). 

 

img

 

Rodák z New Yorku zomrel prirodzenou smrťou vo svojom dome na Floride. Smutnú správu potvrdil pre  americký magazín The Hollywood Reporter zosnulého syn Harry Metrano.

 

"Včera som stratil môjho najlepšieho priateľa, mentora a otca. Bol a vždy bude tým najtvrdším mužom, akého som kedy poznal. Nikdy som nestretol niekoho, kto prekonal toľko nešťastia ako on. Otec, vždy budeš mojou súčasťou. Keď niekto vymyslel citát, že legendy nikdy nezomierajú, určite hovoril o tebe. Ľúbim ťa a veľmi mi chýbaš. Raz sa opäť uvidíme. Odpočívaj v nebi. Teraz si môj anjel strážny," napísal syn na Instagrame.  

 

Prečítajte si tiež: Rozlúčka ako sa patrí! Francúzi dali Belmondovi posledné zbohom

 

Arthur Metrano sa narodil 22. septembra 1936. Hereckú kariéru začal v 60. rokoch minulého storočia. Okrem spomínaných filmov sa predstavil v tituloch ako napríklad Kone sa tiež strieľajú (1969), Dobyvateľ sŕdc (1972), Matilda (1978), Na konci s dychom (1983) alebo Nevinný výlet (1998). 

 

V roku 1989 spadol z rebríka pri oprave strechy na svojom dome a vážne si poranil chrbticu, čo prerušilo jeho kariéru. Z nehody neskôr čerpal vo svojej hre Metrano's Accidental Comedy, ktorú predvádzal na invalidnom vozíku a barlách. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies