Modelka Emily Ratajkowski napísala šokujúcu esej o údajnom sexuálnom útoku od fotografa

NETKY.SK • 16 September 2020, 9:0 • 2 min
Modelka Emily Ratajkowski napísala šokujúcu esej o údajnom sexuálnom útoku od fotografa

Emily Ratajkowski napísala novú esej pre newyorský časopis zameranú na zneužívanie právomocí v jej priemysle a obvinila fotografa Jonathana Lederera zo sexuálneho útoku.

slovakia

left justify in out

Ratajkowski v utorok vo svojom zverejnenom diele tvrdí, že k incidentu došlo v roku 2012. Vysvetľuje, že jej vtedajší agent chcel, aby odcestovala do jeho rezidencie kvôli sláve, ktorá by si vyžadoval prenocovanie. Keď Ratajkowski dorazila, s prekvapením zistila, že bude pózovať pre spodné prádlo.

 

„Naučili ma, že je dôležité získať si reputáciu pracovitej a ľahkomyseľnej,“ povedala pri vysvetľovaní, prečo prijala červené víno, ktoré jej ponúkol Leder. Mala vtedy 20 rokov. „Nikdy nevieš, kedy motyka vystrelí!, Pripomenul mi môj agent.“

 

Po natáčaní fotografií v spodnej bielizni chcel údajne Leder „vyskúšať" nahé fotografie.

 

„Keď som odhodila oblečenie, časť mňa sa odlúčila,“ spomenula si Ratajkowski. 

 

Ďalej uviedla, že sa „veľmi opila“ vínom, ktoré vytvára atmosféru, v ktorej nemôže súhlasiť s tým, čo sa stalo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Emily Ratajkowski (@emrata),

 

„Väčšina z toho, čo prišlo potom, bola rozmazaná, až na ten pocit. Nepamätám si, že by som sa bozkávala, ale pamätám si, že jeho prsty boli zrazu vo mne,“ pokračovala.

 

Emily ho nasilu odtlačila a nezmohla sa ani na jedno slovo. „Nepovedala som ani slovo. Náhle sa postavil a mlčky vybehol do tmy po schodoch.“

 

Zástupca fotografa poprel Ratajkowskej obvinenia.

 

„Všetci sme hlboko znepokojení, keď si prečítame posledné (nepravdivé) vyhlásenia pani Ratajkowski pre NY Mag pri jej nekonečnej snahe preraziť v tlači a mať publicitu,“ uviedol zástupca Page Six.

 

„Samozrejme, pán Leder úplne popiera jej poburujúce obvinenia z „napadnutia“. Je groteskné a smutné, že je taká mstivá, že takýmto spôsobom bežne klame tlači.“

 

Ratajkowskej zámerom pri zdieľaní jej príbehu nebolo iba potlačiť jej násilníka - chcela tiež vysvetliť nedostatky agentúr, ktoré nevedia zabezpečiť modelkám bezpečie.

 

 

Napriek tomu, že spoločnosť Imperial Publishing zaslala prímerie, fotografie, ktoré Ratajkowski v tú noc nafotila, skončili v Lederovej knihe.

 

Ratajkowski tiež čelila súdnym sporom fotografov za zverejnenie svojich fotografií na svojom Instagrame.

 

Celú trýznivú esej Emily Ratajkowski nájdete tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona