Školy získajú viac ako 289 000 eur na podporu školských klubov

NETKY.SK • 26 Január 2022, 07:44 • 2 min
Školy získajú viac ako 289 000 eur na podporu školských klubov

BRATISLAVA – Viac ako 220 základných škôl získa finančné prostriedky v celkovej sume 289 575 eur na kompenzáciu poplatku v školskom klube detí (ŠKD) za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi. Vyplýva to z výsledkov výzvy, o ktorej na svojom webe informovalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

slovakia

left justify in out

„Táto výzva pozitívne ovplyvní celkovo 3 861 žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia alebo v hmotnej núdzi,“ uviedol rezort školstva. Ďalšie kolo výzvy na kompenzáciu poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi vyhlási ministerstvo koncom školského roku 2021/2022 na obdobie od septembra.

 

img

 

Výška pridelených finančných prostriedkov bola vypočítaná na základe počtu žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia alebo v hmotnej núdzi, ktorí navštevujú ŠKD k 1. januáru 2022 alebo ich rodič/zákonný zástupca podal žiadosť o prijatie žiaka do ŠKD k termínu podania žiadosti. Kompenzácia poplatku za ŠKD sa bude realizovať v prvom kole od 1. februára do 30. júna.

 

Výzvu vyhlásilo MŠVVaŠ SR v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR. Cieľom je kompenzácia poplatku za ŠKD pre žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia, respektíve z rodín v hmotnej núdzi. Tým sa podľa ministerstva školstva odstráni hlavná prekážka (poplatky za ŠKD) pri zapojení sa týchto žiakov do činnosti ŠKD.

 

Možno vás zaujme: Monika Beňová sa stala babičkou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies