Mobile World Congress 2024 je príkladom technologickej integrácie naprieč odvetviami. Vývoj technológií sľubuje rozmanité perspektívy do budúcnosti

NETKY.SK • 29 Február 2024, 14:30 • 2 min
Mobile World Congress 2024 je príkladom technologickej integrácie naprieč odvetviami. Vývoj technológií sľubuje rozmanité perspektívy do budúcnosti

BARCELONA, Španielsko - Prebiehajúci Svetový mobilný kongres (MWC) v Barcelone ukázal, že najmodernejšie mobilné technológie sa prenášajú aj do iných oblastí priemyslu.

slovakia

left justify in out

"Viac ako polovica účastníkov MWC je z iných priemyselných odvetví: letectva, automobilového priemyslu, zdravotníctva a výroby, ktorí sa snažia zistiť, ako využijem technológiu vo svojich vlastných produktoch, aby som ich mohol lepšie predávať?" povedal Mats Granryd, generálny riaditeľ GSMA, medzinárodného združenia mobilných operátorov.

Technológie mobilných sietí sú tiež jedným z rozhodujúcich faktorov transformácie v odvetví dopravy a logistiky, uviedli odborníci z odvetvia na summite o inteligentnej doprave, ktorý sa konal v pondelok na veľtrhu MWC. V tomto odvetví sa zvyšuje dopyt po udržateľnom rozvoji a digitalizácii.

Na kongrese je venovaná oblasť Connected Industries, kde sa delegáti môžu podeliť o svoje skúsenosti s aplikáciou mobilných technológií v štyroch odvetviach: inteligentná výroba, finančné služby, inteligentná doprava a športový a zábavný priemysel. Niektoré spoločnosti uvažujú netradične, vysvetlil James Taiclet, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Lockheed Martin.

"Spolupracujeme s partnermi z leteckého a vesmírneho priemyslu, aby sme zistili, ako vytvoriť služby na Mesiaci pre mobilitu, autonómiu, GPS a komunikáciu, pretože to je ďalšia výskumná základňa," dodal Taiclet.

Čínska IT spoločnosť iFLYTEK so svojimi partnermi z oblasti nehnuteľností a domácnosti využíva svoje odborné znalosti v oblasti technológií umelej inteligencie v praxi vytvorením inteligentného hlasového panelu, ktorý umožňuje ľuďom ovládať svoje domáce spotrebiče na diaľku. MWC v súčasnosti funguje ako ohnisko inovácií, ktoré spája telekomunikácie s novými technológiami, ako sú umelá inteligencia, internet vecí, nositeľné zariadenia a siete novej generácie 5G a 6G.

Tieto technológie nielenže zlepšujú konektivitu, ale tiež prinášajú revolúciu do priemyselných odvetví tým, že umožňujú inteligentnejšie mestá, pokročilé riešenia v oblasti zdravotnej starostlivosti, autonómnu dopravu a udržateľnejšie postupy.

"Tento vývoj MWC z podujatia zameraného na mobilné zariadenia na komplexnú prehliadku technologickej integrácie naprieč odvetviami je dôkazom dynamickej povahy technologického prostredia a prísľubom vzrušujúceho vývoja do budúcnosti," dodal prezident medzinárodného digitálneho združenia ChinaEU Luigi Gambardella



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Xinhua News Agency, Foto: MWC 2024 (El Periódico)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies