Útočníci pri bývalej redakcie Charlie Hebdo zranili štyroch ľudí mačetou

NETKY.SK • 25 September 2020, 13:54 • 2 min
Útočníci pri bývalej redakcie Charlie Hebdo zranili štyroch ľudí mačetou

V centre Paríža bolo napadnutých nožom niekoľko ľudí. Prvé správy hovoria o dvoch útočníkoch, ktorí mali zraniť štyroch ľudí, píše agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal v piatok popoludní v blízkosti bývalej redakcie satirického časopisu Charlie Hebdo.

 

Podľa francúzskych médií útočníci použili sekeru alebo mačetu. Polícia požiadala obyvateľov, aby sa oblasti v jedenástom okrsku vyhýbali.

 

V súčasnej dobe prebieha operácia, oznámila agentúre DPA bez ďalších podrobností polície. Televízia MFM TV uviedla, že jedna osoba bola zadržaná v blízkosti Place de la Bastille.

 

 

Médiá uvádzajú, že dvaja dobodaní sa nachádzajú vo veľmi vážnom stave. Páchatelia sú na úteku. Pozadie incidentu je nejasné.

 

Starosta parížskeho centra Ariel Weil oznámil, že študenti v piatich školách v 11. okrsku nesmú budovy škôl opustiť. To isté sa týka škôl v 3. a 4. okrsku hlavného mesta.

 

 

V Paríži sa v súčasnosti koná súdny proces proti údajným priaznivcom teroristického útoku z januára 2015, kedy páchatelia zaútočili na redakciu časopisu Charlie Hebdo a na židovský obchod s potravinami.

 

Satirický časopis v deň začiatku procesu znovu uverejnil karikatúry proroka Mohameda, ktoré ako prvé v roku 2005 zverejnil dánsky denník Jyllands-Posten.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies