Mnohí by mu mohli závidieť! Tento päťdesiatnik je rekordérom japonskej futbalovej súťaže

NETKY.SK • 11 Január 2018, 12:59 • 2 min
Mnohí by mu mohli závidieť! Tento päťdesiatnik je rekordérom japonskej futbalovej súťaže

JOKOHAMA - Japonský futbalista Kazujoši Miura, ktorý 26. februára 2018 dovŕši 51 rokov, vo štvrtok predĺžil zmluvu s druholigovým klubom Jokohama FC. Vo veku 50 rokov niekdajší športovci už zväčša iba spomínajú na svoju profesionálnu kariéru, nehovoriac o mnohých zdravotných komplikáciách. Japonský futbalista s telom tridsiatnika je však plnohodnotným hráčom svojho tímu.

slovakia

left justify in out

Hráč tak začne svoju 33. sezónu kariéry. V minuloročnej sezóne spomenutej ligy odohral 12 zápasov a strelil gól, čím sa stal najstarším strelcom v histórii súťaže.

 

img

 

Do tímu Jokohamy prišiel Miura v roku 2005. V marci minulého roka sa objavil na ihrisku v zápase Jokohama FC - V-Varen Nagasaki (1:1) a odohral 54 minút vo veku 50 rokov a 7 dní. Prekonal tým anglickú legendu sira Stanleyho Mathewsa, ktorý si v roku 1965 obliekol dres tímu Stoke City proti FC Fulham vo veku 50 rokov a 5 dní.

 

Futbalista s prezývkou King Kazu hrával v minulosti napríklad v brazílskom klube FC Santos i v talianskom FC Janov, za japonskú reprezentáciu odohral 89 zápasov, v ktorých skóroval 55-krát.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies