MMF vynaložil na riešenie dôsledkov finančnej krízy stovky miliárd dolárov

NETKY.SK • 17 December 2015, 15:03 • 2 min
MMF vynaložil na riešenie dôsledkov finančnej krízy stovky miliárd dolárov

WASHINGTON - Medzinárodný menový fond (MMF) poskytol na riešenie dôsledkov svetovej finančnej krízy a na podporu krajín, ktorých sa dotkli povstania známe ako Arabská jar, vyše 570 miliárd USD. Informoval o tom spravodajský server Sputnik, ktorý sa odvolal na správu fondu zverejnenú tento týždeň.

slovakia

left justify in out

Ako fond uviedol, celkovo vyčlenil na pomoc krajinám pri riešení kríz 577 miliárd USD (527,76 miliardy eur). Týka sa to krajín eurozóny, ktoré sa v čase dlhovej krízy snažili zabrániť jej rozšíreniu, či reformujúcich sa ekonomík a malých štátov, ktoré riešili dôsledky kolapsu obchodu a finančných tokov v krízových rokoch 2008-2009.

 

Okrem toho MMF poskytol financie krajinám Blízkeho východu a severnej Afriky na uskutočňovanie reforiem po takzvanej Arabskej jari v roku 2011. Fond takto poskytol financie celkovo 27 krajinám, a to v rámci 32 programov v období od septembra 2009 do konca júna 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies