MLB: Fanúšik White Sox Obama pozval Cubs do Bieleho domu

NETKY.SK • 4 November 2016, 10:29 • 2 min
MLB: Fanúšik White Sox Obama pozval Cubs do Bieleho domu

MIAMI - Prezident USA Barack Obama chce pred januárovým odchodom z úradu privítať v Bielom dome víťazov tohtoročnej Svetovej série, bejzbalistov Chicaga Cubs. Pozvanie adresoval prostredníctvom manažéra Joea Maddona počas gratulačného telefonátu priamo z leteckého špeciálu Air Force One. Cubs krátko pred tým získali prvý titul šampiónov MLB po 108 rokoch, keď vo finálovej sérii s Clevelandom dotiahli do konca obrat z 1:3 na zápasy. Na ihrisku súpera v stredu zvíťazili 8:7 po 10. zmene.

slovakia

left justify in out

Obama sledoval záver rozhodujúceho siedmeho zápasu v hoteli v Miami, kde sa zúčastnil na akcii v rámci kampane demokratickej prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej. Najskôr zablahoželal tímu zo svojho rodného mesta na sociálnej sieti: "Naozaj sa to stalo: Cubs vyhrali Svetovú sériu. Ani tento Chicagčan z južnej strany tomu nemôže uveriť. Žeby chceli prísť do Bieleho domu ešte pred tým, ako odídem?"

 

Fanúšik iného chicagského klubu White Sox v telefonáte potom vraj nezabudol pripomenúť, že keď Cubs naposledy vyhrali Svetovú sériu, žil ešte vynálezca Thomas Alva Edison a svet nepoznal krájaný toastový chlieb.

 

Oslavy triumfu Cubs sú naplánované na piatok. Triumfálna jazda mestom sa začne na Wrigley Fielde a vyvrcholí na poludnie v Grant Parku na Hutchinson Field. Guvernér štátu Illinois Bruce Rauner dokonca vyhlásil piatok za Deň majstrov sveta Chicaga Cubs a ich víťazstvo nazval väčším ako samotný bejzbal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies