Mladý slovenský motocyklový jazdec zvládol maturitu a nestratil sa ani v pretekoch seriálu MS

NETKY.SK • 29 Máj 2017, 14:36 • 2 min
Mladý slovenský motocyklový jazdec zvládol maturitu a nestratil sa ani v pretekoch seriálu MS

ERNÉE - Mladý slovenský motocyklový jazdec Richard Šikyňa sa napriek chorobe krátko po maturitnej skúške nestratil na pretekoch seriálu majstrovstiev sveta v motokrose vo francúzskom Ernée.

slovakia

left justify in out

Vo svojej tohtoročnej premiére medzi svetovou elitou sa najskôr v kvalifikácii triedy MX2 prezentoval 24. miestom. V nedeľu skončil na deviatom podujatí sezóny v prvej jazde 26., v druhej ho klasifikovali na 23. priečke. Prvú jazdu vyhral líder šampionátu, Lotyš Pauls Jonass, druhú Francúz Benoit Paturel.

"V sobotu som sa cítil na trati dobre, podarilo sa mi v meranom tréningu zajazdiť aj rýchle kolo, z čoho som mal radosť. V kvalifikačných pretekoch som jazdil už na 16. mieste, ale pár kôl pred koncom mi došli sily a ´vycúval´ som na 24. miesto. Necítil som sa zdravotne dobre, zle sa mi dýchalo pre nádchu a kašeľ, čo ma drží už viac ako týždeň. V nedeľu som sa od rána cítil unavený, rozhodne som nebol stále fit. Trať mi ale v prvom tréningu sedela, a tak som čakal dobrý výsledok aj z jazdy. V prvej som bol asi na 22. mieste, ale potom mi po 20. min prišlo zle, došli mi sily a dojazdil som ako dvadsiaty šiesty. V druhej jazde som sa snažil udržať s pretekármi predo mnou, ale v závere som znova nevládal. Umiestnenie preto nebolo najlepšie, no preteky s TOP jazdcami sveta mi dali veľa. Verím v ich ďalšie pokračovanie," cituje Šikyňu tlačová správa tímu MX Slovakia.

Richard Šikyňa má za sebou veľmi náročný týždeň a to z viacerých hľadísk. "Od pondelka do stredy sa musel vyrovnať so svojou skúškou dospelosti, keď úspešne zmaturoval na športovom gymnáziu. Na tréning mu veľa času nezostalo a nanešťastie ho trápilo aj prechladnutie a bolesti v krku. Potvrdenie do nominácie na svet sa ale neodmieta, a tak aj napriek tomuto hendikepu v piatok odletel do Francúzka. V Ernée odovzdal so seba všetko, čo mohol a to je pre mňa najdôležitejšie. Pretekársky je na tom dobre a veľmi náročnú trať zvládol výborne. Na pretekoch majstrovstiev sveta je však dôležité, aby bolo všetko úplne na 100 percent a tentoraz Rišo oslabený virózou nemohol ukázať viac. Ja som ale s jeho výkonom spokojný. Viem, že tam patrí a má na to. Teraz sa Rišo musí rýchlo doliečiť a trochu oddýchnuť, lebo ho čaká dvojdňový náročný tréning v Belgicku a cez víkend ďalšie preteky seriálu Medzinárodných majstrovstiev Česka v Pacove," dodal manažér MX Slovakia Peter Kolek.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies