Mladú afganskú ženu sťala svokra za neposlušnosť

NETKY.SK • 18 Október 2012, 08:25 • 2 min
Mladú afganskú ženu sťala svokra za neposlušnosť

Mladú afganskú ženu sťala svokra za neposlušnosť - Krimi Podľa správ miestnych médií mladú Gol údajne zabila rodina jej manžela za to, že sa odmietla stať prostitútkou. Dvadsaťročnú Afganku sťala jej svokra za pomoci dospievajúceho chlapca na západe Afgan

slovakia

left justify in out

img

Podľa správ miestnych médií mladú Gol údajne zabila rodina jej manžela za to, že sa odmietla stať prostitútkou.

Dvadsaťročnú Afganku sťala jej svokra za pomoci dospievajúceho chlapca na západe Afganistanu. Informovala o tom dnes polícia.

Policajný hovorca afganskej provincie Herát uviedol, že motív činu je nejasný a mladej žene menom Mah Gol zoťali hlavu 8. októbra.

"Telo ženy hodili do priekopy pri ceste. Polícia zatkla Nadžíbulláha, ktorý sťal mladú ženu, 15. októbra," dodal policajný hovorca, citovaný agentúrou DPA.

Polícia informovala, že vyšetruje rolu, ktorú zohral tínedžer na tomto trestnom čine, ale miesto pobytu svokry je neznáme.

Podľa správ miestnych médií mladú Gol údajne zabila rodina jej manžela za to, že sa odmietla stať prostitútkou.

Žena uzavrela manželstvo štyri mesiace pred svojou násilnou smrťou, uviedli médiá.

"Tragický osud Mah Gol je len ďalším prípadom, ktorý potvrdzuje atmosféru násilia, v akej žijú ženy a dievčatá v Afganistane a v tomto regióne," uviedla Suzanne Nosselová z organizácie na ochranu ľudských práv Amnesty International.

Začiatkom októbra sťal Afganku miestny veliteľ milícií v severoafganskej provincii Kundúz. Po desiatich dňoch vyšetrovania ho polícia zatkla, ale motív jeho činu je stále neznámy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies