Mladíci si prilepšovali podvodmi s pôžičkami

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 12:32 • 2 min
Mladíci si prilepšovali podvodmi s pôžičkami

BRATISLAVA/ŽILINA - Podvodmi s pôžičkami si prilepšovali traja mladíci, dvaja vo veku 21 rokov a jeden 22-ročný, zo Žilinského okresu.

slovakia

left justify in out

Ľudia, ktorí potrebovali peniaze im platili poplatky za úvery, no k peniazom sa už nedostali. Trojica ešte v roku 2012 na rôznych internetových stránkach zverejnila fiktívnu spoločnosť, ktorá poskytuje peniaze. Od záujemcov si vyžiadali osobné údaje a následne im oznámili, že potrebné podmienky na získanie pôžičky splnili. Aby peniaze získali, museli uhradiť poplatok za poskytnutie úveru. Ako agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, ich obete posielali poplatky v rôznych výškach na viacero účtov. Po zaplatení mali nasledovať osobné stretnutia u notára, kde však okrem oklamaných ľudí nikto neprišiel. Viac ako 70 osôb obrali o vyše 9 900 eur. Mladíkom obvineným z podvodu v prípade dokázania viny hrozí trest na tri až desať rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies