Mládežníci zo Žiliny sa stali víťazmi Československého pohára!

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 08:38 • 2 min
Mládežníci zo Žiliny sa stali víťazmi Československého pohára!

VEĽKÉ BÍLOVICE - Mladí futbalisti Žiliny si vybojovali v kategórii do 19 rokov prvenstvo v Československom pohári, keď v utorňajšom dueli zdolali rovesníkov zo Sigmy Olomouc 2:1 (1:1). O zvrat sa gólmi postarali Kopas a Myslovič, Sigmu poslal do vedenia Zmrzlý z pokutového kopu.

slovakia

left justify in out

Žilinskú "devätnástku" pri jej premiérovej účasti vo finále nezastavilo na ceste za celkovým triumfom ani vylúčenie Moška, ktorý videl červenú kartu v 88. min. V českých Veľkých Bíloviciach sa predtým uskutočnil aj rozhodujúci duel v kategórii do 17 rokov, v ktorom sa tiež predstavili mladí žilinskí futbalisti.

 

"Sedemnástka" MŠK nebola taká úspešná ako jej o dva roky starší kolegovia. O prehre hráčov Žiliny do 17 rokov s vrstovníkmi zo Slavie Praha však rozhodol až jedenástkový rozstrel, v "lotérii" mali viac šťastia Pražania a zvíťazili 6:5, duel sa v riadnom hracom čase skončil nerozhodne 1:1. Slaviu poslal do vedenia Krobot z "bieleho bodu", vyrovnal Leinter. Mladí Žilinčania v kategórii U17 podľahli vo finále o Československý pohár už tretíkrát za sebou.

Československý pohár vo futbale hráčov do 17 rokov a do 19 rokov - utorňajšie výsledky :

SK Slavia Praha "17" (ČR) - MŠK Žilina "17" 1:1 (0:0), v rozstrele z 11 m 6:5
Góly: 53. Krobot (z pok. kopu) - 57. Leitner, ŽK: 37. Žambúrek, 40. Zeronik, 50. Vlček, 68. Červ - 6. Ďurana, 47. Tandara, 50. Holáň, 54. Leitner, 70. Bernát
Zostavy:
SK Slavia Praha "17": Markovič - Krobot, Kosek, Zeronik, Hošek - Vít (66. Vlasák), Žambúrek, Vincour, Eichler - Vlček, Červ. Tréner: Milan Titěra.
MŠK Žilina "17": Mikunda - Tandara, Leitner, Nemčík, Ďurana - Bernát, Mráz, Mojžiš - Kaprálik (66. Štróbel), Holáň, Iľko. Tréner: Norbert Guľa.

Hlasy po zápase:
Norbert Guľa (tréner MŠK Žilina "17"): "Bol to dobrý medzinárodný duel. Slavia v českej lige dominovala a nastúpiť proti nej v takomto stretnutí bola pre nás výzva. Chlapci sa snažili hrať a kombinovať. Bol to kvalitný a vyrovnaný zápas s viacerými príležitosťami na oboch stranách, v ktorom nechýbala dobrá emócia. Napokon sme prehrali až na pokutové kopy."

Sigma Olomouc "19" - MŠK Žilina "19" 1:2 (1:1)
Góly: 27. Zmrzlý (z pok. kopu) - 44. Kopas, 47. Myslovič, ŽK: 57. Zima, 75. Spáčil - 14. Moško, 20. Gerebenits, 75. Staník, 75. Chríbik, ČK: 88. Moško (Žilina "19") po druhej ŽK
Zostavy:
Sigma Olomouc "19": Grögen - Diblík, Zima (79. Galus), Zlatohlávek, Matoušek (79. Chytil) - Baďura, Zifčák, Spáčil, Grygar - Zmrzlý, Beňa. Tréner: Augustin Chromý.
MŠK Žilina "19": Petráš - Suľa, Moško, Kopas, Sluka - Gerebenits (58. Petrák), Chríbik, Myslovič - Kovaľ (67. Staník), Boženík, Ďuriš. Tréner: Vladimír Veselý.

Hlasy po zápase:
Vladimír Veselý (tréner MŠK Žilina "19"): "Bol to veľmi dobrý zápas. Súper hral agresívne, niekedy až na hrane. Som rád, že sme dokázali otočiť nepriaznivý vývoj stretnutia. Zaslúžili sme si vyhrať. Hráči to zvládli dobre, pekne ukončili sezónu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies