Ministrom financií roka 2010 z EÚ je Wolfgang Schäuble

NETKY.SK • 7 December 2010, 08:11 • 2 min
Ministrom financií roka 2010 z EÚ je Wolfgang Schäuble

Ministrom financií roka 2010 z EÚ je Wolfgang Schäuble

slovakia

left justify in out

img

Nemeckého ministra financií Wolfganga Schäubleho (68) vyhlásil renomovaný britský denník Financial Times za najlepšieho šéfa rezortu financií v členských krajinách Európskej únie (EÚ) za rok 2010.
      V zdôvodnení výberu laureáta sa konštatuje, že aj keď člena spolkovej vlády sužujú zdravotné problémy (minister je po atentáte z 12. októbra 1990 pripútaný na invalidný vozík - pozn. TASR), vyštudovaný právnik sa úloh ujal s entuziazmom a stal sa jednou z dominantných postáv pri stretnutiach ministrov financií krajín EÚ, pričom súčasne zostal vo vlasti výraznou intelektuálnou silou.
      Intenzita, s ktorou sa Nemecko zotavilo z hospodárskych problémov, patrí podľa denníka medzi prekvapenia roka. Berlín úspešne realizoval za Schäubleho expanzívnu finančnú politiku a postaral sa tak okrem iného o pokles miery nezamestnanosti.
      Porotcovia v tejto súvislosti ocenili nemeckého ministra, ktorý prekonal vlaňajšie umiestnenie svojho predchodcu v rezorte Peera Steinbrücka (2. miesto), za odvahu a nápaditosť.
      Druhú priečku v rebríčku, ktorý vyhlásili po piaty raz, obsadil poľský minister financií Jacek Rostowski, tretia platí šéfke francúzskeho rezortu financií Christine Lagarde.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies