Ministri z hnutia OĽaNO veria, že pri rokovaní o opatreniach nebudú prekvapenia

NETKY.SK • 8 December 2021, 11:41 • 2 min
Ministri z hnutia OĽaNO veria, že pri rokovaní o opatreniach nebudú prekvapenia

BRATISLAVA - Minister obrany Jaroslav Naď verí, že na stredajšom rokovaní vlády nepríde k prekvapeniam pri schvaľovaní protipandemických opatrení, ktoré by výrazne pozmenili predbežnú dohodu, koalíciou deklarovanú v utorok. Minister to povedal pri príchode na zasadnutie kabinetu.

slovakia

left justify in out

"Verím, že nepríde k takému prekvapeniu, ako sa to občas stáva, že niektorý z partnerov príde s inou pozíciou na vládu, ale zatiaľ také echo nemám," uviedol. Od rokovania očakáva, že by nemuselo prísť k "siahodlhým diskusiám".

 

img

 

Minister vnútra Roman Mikulec zase verí, že k prekvapeniam pri finalizovaní aktualizácie protipandemických opatrení nepríde.

 

img

 

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár prišiel na rokovanie v sprievode vicepremiéra a ministra financií SR Igora Matoviča. Popri novinároch prešli bez slova.

 

img

 

Minister práce Milan Krajniak povedal, že Kollárov príchod neznamená pokračovanie koaličnej rady. Predpokladá, že líder Sme rodina prišiel v súvislosti s tým, čo sa dohodlo predchádzajúci deň.

 

img

 

Koalícia v utorok oznámila čiastočné uvoľnenie opatrení, ktoré má zvýhodniť očkovaných a tých, ktorí prekonali ochorenie COVID-19. Od piatka 10. decembra sa majú otvoriť obchody a kostoly v režime OP (očkovaní, po prekonaní ochorenia COVID-19). Počet zákazníkov bude obmedzený metrami štvorcovými, v MHD a vlakoch má platiť režim OTP (očkovaní, testovaní, prekonaní). Od soboty 11. decembra sa tiež majú otvoriť lyžiarske vleky v režime OP. Od pondelka 13. decembra prejdú podľa plánu žiaci druhého stupňa základných a stredných škôl na dištančné vyučovanie.

 

Prečítajte si: Koalícia sa dohodla na ďalších protipandemických opatreniach! Lockdown sa bude týkať iba nezaočkovaných

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies