Ministri Sólymos a Szyszko na zhodli na potrebe dôslednejšej ochrany území Natura 2000

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 15:38 • 2 min
Ministri Sólymos a Szyszko na zhodli na potrebe dôslednejšej ochrany území Natura 2000

BRATISLAVA - Dôslednejšia ochrana životného prostredia a opatrenia na znižovanie dôsledkov klimatickej zmeny boli hlavné témy bilaterálneho rokovania ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa s jeho poľským partnerom Janom Szyszkom v rámci spoločného zasadnutia vlád Poľska a Slovenska vo Varšave.

slovakia

left justify in out

„Ochrana životného prostredia nie je vnútorná záležitosť krajiny. Skutočne účinné kroky musia byť spoločné a postavené na dialógu a dobrých susedských vzťahoch,“ povedal Sólymos.

Sólymos a Szyszko na zhodli na potrebe dôslednejšej ochrany území európskeho významu Natura 2000. Zdôraznili tiež potrebu znižovať skleníkové plyny a investovať do nízkouhlíkových technológií. Za dôležité považujú projekty na zlepšenie energetickej efektívnosti a modernizáciu energetických systémov. Sólymos informoval poľského partnera, že podporuje návrh revízie európskej smernice o obchodovaní s emisnými kvótami, ktorý schválila Rada EÚ vo februári tohto roka.

 

Poľský šéf envirororezortu ocenil pružnosť slovenských odborníkov v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie v prípade poľsko-slovenského prepojovacieho plynovodu. Tento projekt bol zaradený do úvodného zoznamu projektov spoločného záujmu EÚ (Project of Common Interest – PCI).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies