Ministerstvu obrany sa podarilo predať tri prebytočné vojenské vrtuľníky

NETKY.SK • 20 September 2014, 09:05 • 2 min
Ministerstvu obrany sa podarilo predať tri prebytočné vojenské vrtuľníky

BRATISLAVA – Ministerstvu obrany sa podarilo odpredať časť prebytočných vojenských vrtuľníkov, ktoré ponúkalo v auguste v elektronickej aukcii. TASR to potvrdila hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková. Podľa protokolu o elektronickej aukcii ide o tri bojové vrtuľníky Mi-24.

slovakia

left justify in out

Okrem tohto typu rezort predával aj vyradené dopravné vrtuľníky Mi-2. Celkovo ministerstvo ponúkalo 15 kusov vyradených vrtuľníkov. Zvyšných 12 rezort obrany ponúkne v opakovanej elektronickej aukcii. Bojový vrtuľník Mi-24 je sovietskej výroby. Prvý prototyp vzlietol v roku 1969. Bol určený predovšetkým na ničenie tankov a pozemných cieľov. Zo slovenskej armády ho vyradili v roku 2011. Vrtuľník Mi-2 je sovietsky viacúčelový ľahký vrtuľník, ktorý sa vyrábal v Poľsku. Bol určený predovšetkým na plnenie výsadkových, spojovacích, transportných a sanitných úloh.
     

Armáda v súčasnosti disponuje vrtuľníkmi Mi-17, ktoré slúžia buď na prepravu osôb a materiálu, alebo sú súčasťou leteckej pátracej a záchrannej služby. Vrtuľníkom sa však postupne končí životnosť a ministerstvo už dlhšie hovorí o ich obmene.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies