Ministerstvo vyčíslilo vlaňajšiu spotreba plynu na Slovensku, doviezlo sa 98 % objemu

NETKY.SK • 9 September 2015, 11:38 • 2 min
Ministerstvo vyčíslilo vlaňajšiu spotreba plynu na Slovensku, doviezlo sa 98 % objemu

BRATISLAVA - Spotreba zemného plynu v Slovenskej republike v minulom roku dosiahla úroveň takmer 4,3 miliardy kubických metrov (m3). Uviedlo to Ministerstvo hospodárstva (MH) SR v správe o zabezpečení dodávok energií, ktorú dnes prerokovala a schválila na svojom rokovaní vláda SR.

slovakia

left justify in out

Približne 98 % domácej spotreby plynu sa podľa rezortu hospodárstva zabezpečilo importom. Domáca ťažba zemného plynu v roku 2014 dosiahla úroveň 87 miliónov m3. "V dlhodobom horizonte je možné predpokladať pokračovanie ťažby zemného plynu zo súčasných zdrojov s klesajúcim trendom. Prípadné zmeny do tohto trendu môžu priniesť len novoobjavené ložiská – ťažené objemy však budú závisieť od rozsahu, charakteru a lokalizácie prípadných nových ložísk. Nezanedbateľným faktorom bude aj ekonomická náročnosť ťažby z takýchto ložísk," dodalo MH SR.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies