Minister vnútra Roman Mikulec prezradil, na čo je za ostatný rok najviac hrdý

NETKY.SK • 3 Máj 2021, 15:07 • 2 min
Minister vnútra Roman Mikulec prezradil, na čo je za ostatný rok najviac hrdý

Šéf rezortu vnútra sa v Národnej rade prihovoril poslancom v rámci schôdze, kde sa rokuje o schválení Programového vyhlásenia vlády.

slovakia

left justify in out

Mikulec pripustil, že koalícia počas jedného roka svojej existencie prešla aj veľmi náročnými situáciami, za čím stála najmä pandémia koronavírusu. „Bola to zaťažkávacia skúška pre každého člena vlády. Je to situácia, ktorá je bezprecedentná a v moderných dejinách nemá obdoby,“ dodal s tým, že toto museli prekonať všetky krajiny.

Generál po vojne
Roman Mikulec si je istý, že každý člen vlády sa maximálne snažil, aby sa situácia zlepšila. „Hovorí sa, že po vojne je každý generál. Ale pri prijímaní dôležitých a častokrát aj nepríjemných rozhodnutí, je finálna zodpovednosť vždy iba na strane jednotlivých ministrov alebo vlády,“ doplnil s tým, že opozícii sa kritizuje veľmi ľahko.

Maximálna zodpovednosť
Šéf rezortu vnútra však prízvukuje, že kým pandémia je stále slabšia, tak ministerstvo pod jeho vedením nijako neustupuje z nastoleného pracovného tempa. „Nesmieme však zabúdať na to, že nie sme ešte ani zďaleka na konci a nejaký čas potrvá, kým sa život vráti do pôvodných koľají,“ doplnil s dôvetkom, že určite nesmieme poľaviť a musíme byť naďalej maximálne zodpovední a obozretní.

Nasadenie
Mikulec pripomenul, že rezort myslí aj na ďalšie dôležité oblasti, ktoré má v zodpovednosti. „Napriek mimoriadne vyčerpávajúcemu boju s pandémiou sme nezaháľali ani v iných, rovnako dôležitých oblastiach, ktoré spadajú pod rezort vnútra,“ zdôraznil s tým, že všetkým za plnenie ich povinností ďakuje.

Hrdosť za prácu
Enormné vyťaženie pracovníkov rezortu podľa Mikulca vôbec nesúviselo len s ochorením COVID-19. „Tá obeta sa nedá vyvážiť ničím hmotným. Je to niečo, na čo som právom hrdý. Osobne som rád, že programové vyhlásenie vlády sa nesie v podobnom duchu ako pôvodné,“ povedal nominant vládneho hnutia OĽaNO pred poslancami s tým, že je to pre neho dôkaz správne nastavených cieľov.

Šéf ministerstva vnútra sa už za rok výrazne oboznámil s tým, čo nefunguje v krajine medzi Tatrami a Dunajom. „Aj keď, miera toho, ako je systém poškodený, nás, bohužiaľ, dodnes prekvapuje. Vieme však, čo chceme zmeniť a vieme ako to môžeme urobiť. Tak pokračujme v čom sme už začali,“ doplnil šéf rezortu, ktorý má v zodpovednosti nielen políciu, ale aj hasičov či okresné úrady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies